Grundförstärkning kan skydda din största investering

Att köpa ett hus är en av de största investeringarna man kan göra. Därför är det självklart att man vill skydda sitt hus, och när det någon dag ska säljas vill gå med vinst. Värt att tänka på då kan vara att se över markens bärighet och eventuellt göra en grundförstärkning.

Hus här i norden behöver vara konstruerade med hög kvalitet eftersom vårt klimat är så omväxlande. Det ska både klara av att hålla kylan borta under vintern och se till att det inte är för varmt inomhus under sommarmånaderna. Detta sätter stora krav på isolering och andra byggtekniker som är viktiga för huset och dess konstruktion. Man har också krav på att marken ska orka lyfta huset.

Under livets gång förändras livssituationen och man vill kanske flytta till ett nytt hus, som antingen är mindre eller större än det man bor i nuläget. Vid en försäljning är det en självklarhet för oss att få ett så högt pris som möjligt som kan hjälpa till vid nästa husköp. Därför är det viktigt att du håller en bra dokumentation över vilka renoveringar eller reparationer som genomförs, det gör att du enklare kan styrka husets värde när det väl är dags för försäljning.

Dåliga markförhållanden ge ordentlig värdeminskning

Ett problem som kan uppstå, oavsett ålder på huset, är förändrade markförhållanden som är en konsekvens av externa orsaker så som vibrationer i marken eller förändring i vattennivåer. När den här typen av störningar uppkommer kan en följd vara att marken tappar sin förmåga att bära upp huset, som i sin tur kan leda till sättningsskador.

Ett vanligt tecken på att huset sjunker är att väggarna spricker. Andra typiska tecken på att ditt hus har sättningsskador är att golven är ojämna eller att avloppssystemet inte fungerar som det ska. Detta kan leda till en rad olika konsekvenser. Om man inte behandlar sina sättningsproblem tidigt kan reparationerna bli mer kostsamma än vad man önskar. Och ju mer huset sätter sig, desto mer sjunker värdet på ditt hus.

grundförstärkning

Du kan förlora en miljon

Om ditt hus har sättningsskador kan du räkna med att värdet på huset sjunker mellan 5-15%, beroende på skadornas storlek. Det betyder att om ditt hus ligger i prisklassen 10-15 miljoner kronor skulle värdeminskningen vara minst en miljon kronor. Man kan också räkna med att det kommer ta längre tid att sälja huset, då det är få som skulle föredra att köpa en bostad med den här typen av problem.

Effektiv behandling finns

Om ditt hus har fått sättningsskador kan du åtgärda detta förhållandevis enkelt. Genom en grundförstärkning, kan du stabilisera marken och öka bärigheten. Med hjälp av en effektiv metod kan Geobear efter stabiliseringen, lyfta ditt hus tillbaka till önskat läge. Tack vare att geopolymer injekteras ner i marken binds jorden till en stark och fast massa, där eventuella hålrum fylls ut, så marken orkar bära ditt hus och du slipper fler sättningsproblem.

Läs mer: Så värderas ditt hus – proffset förklarar

Grundförstärkningen av ditt hus tar inte mer än ett par dagar och du behöver inte flytta ut ur huset under tiden. Arbetet kan genomföras medan du själv är på jobbet, eller passar på att ta hand om andra sysslor hemma. Materialen som används är väl testade och vänliga mot miljön samtidigt som de har en dokumenterad livstid på över 100 år! Det innebär att du kan känna dig säker på att marken kommer bära huset, även om du säljer det, i många år framöver.

grundförstärkning

Starkare mark ger bättre utgångsläge

Genom att göra en grundförstärkning får du ett bättre utgångsläge för försäljningspriset jämfört med ett hus som har sättningsproblem.

Oavsett om du har funderingar på att sälja ditt hus eller inte, men är osäker på om du har sättningsskador kan du kontakta Geobear för en inspektion.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -