Takexperten: “Behåll dina gamla takpannor”

Takexperten: “Behåll dina gamla takpannor”

De växer sig starkare för varje år – takexperterna på Decatak har varit verksamma över 25 år och har fullt upp med sin verksamhet. De gör nämligen något som är unikt i branschen: de uppmanar dig att behålla dina gamla takpannor, och istället förlänga livslängden på dem. Fördelarna är många, bland annat är det mer prisvärt och mer miljövänligt.

Läs mer här och kontakta Decatak för kostnadsfri rådgivning.

Mossa, alger och olika föroreningar. Sprickor i takpannorna som släpper in fukt och väta på balkarna. Det finns mycket som skrämmer en villaägare när det kommer till taket, och många befarar en dyr och omständlig omläggning av takpannorna. En del resonerar att det är bra att byta ut pannorna med några års intervall, för att vara säker på att inga föroreningar kan rota sig in.

takpannor 1
Efter rengöring och vaxbehandling

 

“Många tak byts ut i onödan”

På Decatak har man en annan filosofi, tack vare sin långa och breda erfarenhet inom takrekonditionering.

Vi menar att många tak byts ut i onödan. Gamla takpannor har ofta bättre kvalitet än nya. Vi tycker man ska vara rädd om sitt tak, och göra det väderbeständigt med miljövänliga och estetiskt tilltalande alternativ. Det är både mer prisvärt och ger ett mer långvarigt skydd, säger Daniel Ljungskog på Decatak.

Så går Decataks takbehandling till:

  • Besök 1. En grundlig rengöring med en högtryckstvätt. Först med en specialanpassad robot och sedan med en handhållen turbo. Översyn och reparation utförs även vid detta tillfälle – bara kallvatten används.
  • Besök 2. Grundmålning, toppmålning och en avslutande vaxbehandling. Du väljer själv färg.

Många fördelar med en takbehandling

När ditt tak börjar se risigt ut är det dags att höra av sig till en besiktningsman. På Decatak ger man gratis rådgivning och besiktning.

Fördelarna med att behandla ditt tak är många:

  • Prisvärt
  • Ger långvarigt skydd
  • Miljövänligt
  • Tidseffektivt
  • Estetiskt tilltalande

Nedan går vi igenom de olika fördelarna och vad de innebär.

takpannor 2

Prisvärt

Att byta ut takpannor är i sig en kostsam affär. Många experter i branschen är överens om att nya pannor ofta har sämre kvalitet än de gamla, vilket ökar underhållskostnaderna enormt. Det blir mer prisvärt att behandla dem och ge dem ett väderbeständigt skydd.

  • En behandling kan spara dig upp till 75 % av priset för att byta ut dina pannor helt.

Långvarigt skydd

En grundlig takbehandling ger ett mer långvarigt skydd än ett enkelt takbyte. De olika stegen i takbehandlingen gör att du blir av med algtillväxt, får en hållbar försegling, toppmålning och vaxbehandling. Det tillsammans skapar ett aktivt och extremt slitstarkt skydd. På det sättet bevarar du dina takpannors kvalitet, och du förlänger takets livslängd med minst 10 år.

  • Vaxbehandlingen minskar risken för mosstillväxt med 95 %.

Miljövänligt

Många som har problem med mossbildning och alger behandlar taket med starka bekämpningsmedel. Det är inte nödvändigt. Istället kan man använda sig av kallt vatten i en högtryckstvätt. När man sedan förseglar taket lägger Decatak en grundmålning som är 100 % ren akryl och vattenbaserad. Den slutliga vaxbehandlingen är kemikaliefri och lämnar 10 års garanti på ditt tak.

  • Decatak är det enda företaget med dubbel miljö- och kvalitetscertifiering enligt ISO9001 och ISO 14001.

Tidseffektivt

Att mäta upp, riva av och lägga nya takpannor tar tid. Att behandla taket behöver inte ta mer än en till två dagar. Det beror på att allt görs på bara två besök.

Estetiskt tilltalande

En takbehandling innebär ett fullständigt upplyft för ditt tak. Du väljer själv i vilken nyans du vill behandla taket i; från ljusare nyanser och ända till en svart finish. Ditt tak kommer se ut som nytt ut men behålla sina starka, hållbara egenskaper. Ditt hus kommer ge ett snyggare och mer välordnat intryck med en frisk fasad – vilket höjer värdet på huset.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att en takbehandling är ett hållbart, prisvärt, estetiskt och miljövänligt alternativ till att byta ut takpannorna helt. Vi på Villalivet önskar dig lycka till med dina takpannor och hoppas att de får ett långt och hållbart liv!

takpannor 3

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -