Hur du får till ett mysigt och vackert sovrum

Heminredning är något som vissa tar med en klackspark, medan andra väljer att investera mycket tid och pengar i att ha ett trevligt hem. Svenskar älskar rum som är mysigt inredda, och särskilt i vissa rum är det extra viktigt. När man tänker på kök är kanske inte ”mysigt” det adjektiv man tänker på först, snarare stilistiskt eller hemtrevligt, men gällande sovrum är mysighetsfaktorn väldigt viktig. Kanske väljer ni att inreda själva, eller anlita en inredningsarkitekt för att skapa ert vackra sovrum.

Satsa extra på ett mysigt sovrum

För många är det en självklarhet att satsa lite extra på ett mysigt sovrum. Att ha en sovplats man verkligen längtar att komma till och spendera långa helgmorgnar i är verkligen något särskilt. Är ditt sovrum ombonat och harmoniskt kommer du också att få bättre kvällsro, vilket i sin tur kan påverka sömnen positivt.

Mysigt sovrum

Det första man tänker på när det gäller sovrumsinredning är kanske huvudmöbeln: sängen. Förutom att den ska vara bekväm att sova i, utgör den en stor del av atmosfären. Man kan ha en enklare säng, som på många av bilderna, eller något mer utmärkande, såsom bilden överst. Att höja upp sängen med höga ben eller en extra hög bäddmadrass ger ett lyxigt och kontinentalt intryck.

vackert sovrum

Färg är en viktig del när man inreder ett vackert sovrum. Det finns såklart inget konsensus om vilken färg som är ”rätt”. Många tycker att de som går åt det ljusa, krämfärgade hållet är vackra sovrum, medan andra föredrar mörkare toner, eller något med klarare färger. Det är såklart en bra idé att hålla sig till ett schema och kombinera färgerna på ett stilfullt sätt.

Takbelysning i sovrum

Belysningen till sovrummet är viktigt

En mycket viktig aspekt när man inreder vackra sovrum är belysningen. Det gäller att skapa en belysning som inte är för stark, utan får dig att slappna av och skapar en ombonad känsla. Det kan vara fint att  ha punktbelysning och använda sig av både nattlampor och spotlights. På så sätt kan man enkelt anpassa belysningen efter behov och skapa ett rum som är upplyst men samtidigt nedtonat.

mysigt sovrum med vackra textilier

Textilier är A och O

Textilier är A och O när det kommer till att inreda ett mysigt sovrum. Satsa lite extra på vackra mattor, överkast, mjuka sängkläder av hög kvalitet och gärna lite extra filtar och kuddar. Gardiner är både nödvändiga för nattsömnen under de ljusa månaderna, men också något som gör rummet betydligt mysigare. Med textilier är det också enkelt att snabbt förändra rummet. Till sommaren kan man gärna ha ljusare textilier, kanske med blommiga inslag. När hösten och vintern kommer kan det vara fint att inreda med mörkare färger, gärna jordfärger.

Mysigt sovrum i feng shui-stil

Låt fantasin flöda

Man kan gärna låta fantasin flöda och gå lite utanför ramarna. Varför inte göra som många sovrumsinredare tipsat om och placera sängen i mitten av sovrummet? Många väljer också att ha en fondvägg i en annan färg, eller ha en tegelvägg om man är tursam nog att ha det.

Att varje morgon lägga lite tid på att bädda sängen gör verkligen skillnad. Tänk också på att skapa nog med förvaringsutrymmen. Att ha ett lätt städat sovrum där var sak har sin plats kommer hjälpa dig att hålla rummet ordnat. Var däremot inte rädd för att dekorera rummet med exempelvis foton, tavlor, stilleben eller prydnadssaker. Sovrummet är det rum som ska vara hemmets vackraste!

 

 

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -

Relaterade artiklar