- Annons -

Vem har sagt att badrum måste vara i blått kakel? Det finns en rad olika inspirerande och kreativa sätt att ge badrummet en egen stil genom att tänka tillbaka genom decennierna. Att skaffa sig ett retrobadrum innebär inte bara att man får ett snyggt badrum, utan också att man törs sticka ut lite i mängden.

Även om man kanske inte tänker på det från första början, så är badrummet en viktig del av hemmet. Därför förtjänar det också lika mycket uppmärksamhet som resten av hemmets rum vad gäller inredning. Retrokök har många säkert sett och hört om, men det går precis lika bra att skaffa sig ett retrobadrum. I badrummet tillbringar vi mycket tid och för många är den dagliga duschen eller ett hett varmbad dagens riktiga höjdpunkt. Upplevelsen höjs mycket mer om man dessutom har ett vackert badrum att bese när man sippar rödvin i badkaret.

I den här artikeln har vi många exempel på hur ett retrobadrum kan se ut och hur det kan lyfta en annars steril miljö. En tendens som finns i alla retroexempel är nämligen de starka färgerna, och de ganska okonventionella färgvalen just för badrum.

 

Svart, vitt och rött – kombinera för ett rockigt retrobadrum

Det här är ett spel med den klassiska färgkombinationen svart, vitt och rött som ger en lite rockig känsla åt badrummet. Det svarta badkaret och handfatet sticker verkligen ut från den intensiva röda färgen och talar för att den som har inrett det här badrummet har en personlighet med karaktär. Stilen på badrummet tar en direkt tillbaka till 50-talets rockstjärnor, och varför inte sätta på lite Elvis i bakgrunden vid ett långbad.

 

- Annons -

Retrobadrum - svart handfat  Retro badrum - vitt handfat Retro badrum - dusch retro badrum - inredning

 

Ljust och blommigt – 70-talsretrobadrum

Här är ett retrobadrum som anspelar mer på 70-talets blommiga mönster och färgskalor. Ett badrum i orange tillhör inte vanligheterna men här får badrummet ett ordentligt lyft med det starka färgspelet och gör att man garanterat kommer att vakna på morgonen. Det här är ett badrum för en familj med mycket energi och glädje tillövers.

Retro badrum - badkar Retro badrum - spegel Retro badrum - orange inredning

Ett annat exempel på ett badrum som ger energi är detta, där det gula golvet och väggarna kontrasterar mot de vita möblerna och detaljerna i vad som skulle kunna vara en citronmarängpaj. Färgspelet i detta badrum får garanterat energin på topp på trista måndagsmorgnar.

Retro badrum - inredning gul

 

Blått, typiskt badrum – men ändå annorlunda

Det vanligaste är troligtvis blå badrum, men bara för att man inreder sitt badrum i blått betyder inte att man måste göra det som alla andra. Här ser man två olika exempel på blå retrobadrum som inte bara skiljer sig från varandra utan också från mängden.

Retro badrum - blå inredning Retro badrum - blått badrum

I det första badrummet har man kombinerat moderna handfat och kakel med en mönstrad fondvägg som tar en tillbaka till textilmönster från 60-talet i en snygg och spännande kombination. I det andra exemplet har man istället valt en mer pastellik palett i blått, som nästan får en att associera med 60-talets amerikanska raggarbilar.

 

Många olika sätt för att inreda retrobadrum

Ett grönt badrum ger en naturskön och fräsch känsla som dessutom bidrar till ro. I det här exemplet har man valt att göra duschen genomskinlig så att man kan ta del av det gröna under morgonrutinen.

Retro badrum - grönt badrum

Som tydligt märks finns det många olika sätt att inreda sitt egna retrobadrum, och det behöver inte vara väldigt krångligt heller. Det är viktigt att tänka på helheten, och låta golv och väggar samspela med de övriga detaljerna i badrummet, för att ge ett komplett intryck. Det finns många olika decennier och platser att hämta inspiration från, och det viktigaste är att man känner att man representeras i det man uttrycker med sin inredning. Detta gäller självfallet också badrummen. Med olika stilar och olika kulörer kan man uttrycka allt från vågat och rockigt, till naturskönt eller energifyllt. Det är bara att sätta igång och skapa!

- Annons -