- Annons -

Det kan vara svårt att veta i vilken ände man ska börja i när det handlar om inredning av tonårsrum. Beroende på vilket rum som ska inredas finns det dock en del tips och tricks att ta del av. Först och främst är det viktigt att veta att alla har olika stilar och ekonomiska möjligheter när det kommer till inredning. Här nedan följer en enkel guide för att hitta inspiration till tonårsrummets rätta känsla och utseende.

Simpel inredning för alla

Först måste man klarlägga vem rummet ska inredas till, är det en sportintresserad tonåring, en kreativ individ – eller är det en musikintresserad person? Redan här har man gjort det största jobbet och kan välja design och inredning efter intresse.

Inspiration tonårsrum
Som man ser här kan detta rum vara perfekt för en kreativ själ eller för en äldre tonåring som gillar tydlighet, blandat med färg och inspiration. För många tonåringar är fokus en viktig faktor när läxor och skolarbeten ska göras, därför kan det vara bra att placera ett väl valt skrivbord i det aktuella rummet som de flesta bilderna i denna inspirationsartikel visar.
inspiration tonårsrum kille
För andra kan det vara viktigt att skapa ett rum som återspeglar ens intresse, detta rummet passar till den sportintresserade tonåringen, där den stora fotbollen hamnat i centrum.
Inspiration litet tonårsrum
Men alla tonåringar är givetvis inte likadana, och tonåren är en omvälvande tid. Vissa finner bäst fokus i ett rum som inger lugn och ro, men andra vill – så som tonåringar brukar – tänja på gränserna.

Förutom att se till tonåringens intresse kan det även vara inspirerande att tänka utanför ramarna. Varför ska man göra som alla andra när det kommer till inredning? Det finns massvis med unika och kreativa idéer när det kommer till det som ska finnas mellan dessa fyra väggar.

Inredningstips tonårsrum
För den som är intresserad av bilar kan ett tips vara att, även om det förmodligen är tekniskt tämligen  utmanande, göra som bilden ovan och placera bilbanan längs väggarna istället för på golvet.

Att inreda med fantasi kan väcka många kreativa tankar hos vilken individ som helst. För vem är det egentligen som sätter gränserna? Det är således upp till var och en att skapa en inredning som bäst stämmer överens med personen i frågas intressen.

Inspiration tonårsrum tapeter
En annan idé när man söker inspiration till tonårsrum kan vara att mixa olika färger med varandra. Allt behöver inte nödvändigtvis matcha vartannat och genom att blanda olika färger, material och former kan man skapa en unik känsla i rummet.

Passa även på att utnyttja rummets form – är det högt i tak kan man hänga långa och fina lampor eller exempelvis en fin sänghimmel. Är det istället lågt i tak med sneda väggar kan även detta utnyttjas och en mysig läshörna kan skapas. Det är endast fantasin som sätter gränserna och passa på att ta till vara på rummets utformning för att få till det perfekta tonårsrummet.

Personlig känsla

Som sagt tidigare, är en personlig känsla en viktig del av ett tonårsrum. Det kan exempelvis vara en speciell sak, möbel eller en färgkombination som gör rummet mer “hemma” för den som ska bo där.

Inspiration tonårsrum flicka
Är favoritfärgerna rosa och orange kanske några av väggarna kan målas i dessa färger. Om man inte vill göra så drastiska ändringar kan det ibland räcka med att inreda med färgglada kuddar och filtar för att bryta mot det annars så kanske grå och trista.
Inreda tonårsrum
Är tonåringen en individ som älskar djur och natur kan man välja att skapa ett rum med stora och ljusa fönster för att få in en del av naturens atmosfär i rummet. Detta passar sig väldigt bra om huset eller villan är belägen nära en skog eller ett annat naturskönt område.

När man söker efter inspiration så är möjligheterna oändliga, och var inte rädd för att sticka ut. Tänk istället tvärtom och skapa något eget – låt andra inspireras av det du själv skapat.

- Annons -