- Annons -

Hösten 2017 bjuder på en hel rad olika trender att inspireras av. Vi ser allt från sammetstyger, 70-tal, jordnära färger och grönskande plantor till personliga inredningsdetaljer i årets höstiga heminredning.

höstinredning

Årets höst bjuder på många spännande inredningstrender, av både nytt och gammalt. Fjolårets grönskande trend fortsätter i kombination med nya material och gammalt 70-tal går igen. Vi tipsar om vilka trender som du kan anamma i din inredning hemma.

Höstinredning med spännande influenser

Att heminredning går igen är inget nytt. Trender kommer, försvinner och kommer tillbaka igen. Därför är det inte speciellt förvånande att vi i årets höstinredning ser en hel del trender som minner om 1970-talets färgglada interiörer, med mönstrade tapeter och möbler i udda färger och klädda i sammet. Just sammet är en trend som kommit tillbaka på allvar i år. Något som passar perfekt är en sammetsfåtölj i en härlig färg som skrikigt brandorange inspirerad av 70-talet, eller i en lyxig djupblå eller lila nyans.

Ta in det gröna i din heminredning

Det finns många saker att inspireras av i din heminredning nu till hösten. En trend som håller i sig från fjolåret är exempelvis att klä in hemmet i grönska. Allt från fondväggar med tapeter mönstrade av stora gröna blad till gardiner och handdukar i grönskande mönster. För att inte tala om att fylla hemmet med växtlighet. Det finns växter som passar bra i olika rum, som med sina egenskaper både kan göra rummet mer behagligt och trivsamt att vistas i.

höstinredningHöstinredning med personlig touch

En tydlig trend denna höst är det personliga. Mixa och blanda gammalt och nytt med din personliga stil och smak för att verkligen lyckas i din inredning. Ett hem där din personlighet verkligen syns och känns av är ett hemtrevligt hem. Så låt fantasin flöda och testa dig fram tills att du hittar rätt. Varför inte blanda arvegods med loppisfynd och sprillans ny inredning?

Tyger, färger och material

Ett annat starkt fokus i trenderna i år är färgerna och materialen vi väljer att inreda med. Naturmaterial överlag som trä, metall och sten är helrätt. Men extra fokus är på tyg, som är hetare än någonsin och bland inredningen syns det mycket sammet och ull, linne och hampa.

Vad gäller färger så är det både färgstarkt och jordnära färger som gäller. Ett sätt för att skapa stämning i ett rum är genom att arbeta med accentfärger. Välj en neutral basfärg som du matchar med tyger och inredning för att sedan bryta av riktigt ordentligt med en annan färg. Testa att placera en häftig 70-tals möbel i avvikande färg för att fånga blicken. Prova att blanda hårt med mjukt och kallt med varmt – det gäller att våga.

Tips på trender att kika närmare på:

  • Grönska – grönt på tapeter, border och tyger är helt rätt i höst, även bladmönster. Glöm heller inte de levande plantorna. Fyll hemmet av grönska!
  • 70-talet – släpp in 1970-talets galna färger och stil i ditt hem, både på väggar, golv och i möbler och porslin.
  • Tyger och material – tyg är hett att inreda med denna höst, välj jordnära färgnyanser eller skrikiga kontraster och välj material i allt från linne och ull till lyxigare sammet i djupa toner.
  • Personligt – låt din personlighet skina igenom i din inredning, våga sticka ut och blanda både gammalt och nytt om vartannat för en heminredning som är du.
- Annons -