Attefallshus på 30 kvadrat – snart verklighet

Attefallshus 30 kvm – snart verklighet

Visste du Attefallshus 30 kvm snart blir verklighet, och att småhusen med största sannolikhet kommer att heta Bolundare? Ett sådant hus ger dig och många andra stora möjligheter att skapa ett bekvämt året-runt-boende för uthyrning, gäststuga eller en tonårsvilla. Läs vidare så berättar vi mer!

Familjens extrahus skapar flera och stora möjligheter

Många vill förverkliga drömmar om havsnära sommarboende, gäststuga på gården och allt vanligare blir att köpa ett extrahus till tomten för uthyrning. Oftast sker detta med ett Attefallshus, bygglovsfritt upp till 25kvm:

”Friheten och flexibiliteten som Attefallhus skapar för familjen är väldigt stor. Som småhustillverkare är det hedersamt och roligt att få vara med och förverkliga dessa drömmar och möjligheter. Ett ansvar Extrahuset tar på största allvar. För oss är det självklart att bygga och designa skräddarsydda småhus, unikt anpassade för varje tomt och familj”, menar Fredrik Andreasson, VD på Extrahuset.

attefallshus 30 kvm 1

Bolundare (Attefallshus 30 kvm) kommer bli succé

Inledningsvis har inte Attefallshus levt upp till de höga förväntningarna men förändringar tar tid. Fredrik Andreasson ger tre starka anledningar till varför succén med Bolundare kommer bli verklighet:

  1. Lagen om Attefallshus är relativt ung, kunskapen och utbudet var begränsat i början men fem år senare är läget förändrat. Vi ser tydliga tecken på att kunskapen ökar hos allmänheten, kommunerna och investerare. Inte minst nu när husen blir större.
  2. Utbudet och möjligheterna som tex Extrahuset erbjuder är idag väldigt bra vilket också återspeglar sig på försäljningsutvecklingen.
  3. Behovet av nya bostäder, drömmarna om fritidshuset och önskan om en extrainkomst via hyra/passivinkomst är stora och ökande.

Den positiva trenden för Attefallshus (Bolundare) kommer verkligen ta fart med den stundande lagförändringen om bygglovsfritt blir upp till 30kvm, istället för dagens 25kvm. Framförallt kommer detta skänka ännu fler möjligheter.

attefallshus 30 kvm 2

Friggebod, Attefallshus och nu Bolundare?

Det finns som nämnt ett förslag om att ändra lagen vilket skulle göra att småhus får byggas upp till 30kvm, bygglovsfritt. Från starten med Friggebod på 15 kvm, till Attefallshus på 25 kvm och Bolundare på 30 kvm – är det en stor skillnad. Det mest troliga scenariot är att nya lagen träder i kraft den 1 mars 2020, och att beslutet kommuniceras senast mitten januari 2020. Förvänta dig även någon annan justering i lagen, till exempel att grannar har möjlighet att diskutera frågan.

Sannolikt blir namnet på det lite större huset just Bolundare, efter Per Bolund. Historiskt har sittande bostadsminister namngivit småhusen.

Från 25 till 30 kvadrat

Skillnaden mellan 25 och 30 kvadrats byggyta kanske inte låter så stort – men i ett litet hus är fem kvadratmeter mycket, och ur en uthyrningsaspekt kan detta göra bostaden mer eftertraktad för hyresgäster. Det är en rolig utmaning att bli bra och smart på småytor, på Extrahuset tog det flera år innan vi hittade rätt lösningar. Vi tar stor stolthet i att utveckla smarta maximerade småhus, där varje kvadratdecimeter har betydelse och dom bästa lösningarna hittar vi alltid i samarbeten med kunderna. Det finns ett stort intresse och kunskap hos våra kunder och samarbetet har stor betydelse eftersom Extrahuset oftast skräddarsyr husen efter kundens tomt och behov.

Läs mer: Attefallshus/Bolundare på 30kvm.

Skräddarsytt och personligt

”Det ligger i vårt DNA att göra allt för kunden. Det är ett hedersuppdrag att få utveckla andra människors drömmar och ansvara för stora investeringar, det måste respekteras. Extrahuset grundidé är lika enkel som given. Vi utvecklar och levererar skräddarsydda och 100% nyckelfärdiga totallösningar, med passion och ansvar. Det ska göras i rätt tid, till ett fastpris och med marknadens bästa totallösning”, fortsätter Fredrik Andreasson.

Tre snabba frågor till attefallshusexperterna Extrahuset:

1. Hur är er vanligaste leverans?

– Skräddarsytt, nyckelfärdigt och med totalentreprenad till fastpris. Syftet med småhus är oftast uthyrning.

2. Är det komplicerat att låta uppföra ett Attefallshus/Bolundare?

– Det är viktigt att respektera att det är ett helt hus som ska byggas, samt att följa kravbild. Kommuner och bygglovsavdelningar gör ett viktigt jobb i att hålla ordning på regler. För dig som kund är det dock ganska enkelt. Ta hjälp av oss som är experter på bygglov och Attefallshus (Bolundare). Vi driver hela byggprocessen.

3. Vilka är era bästa tips?

– Utgå från dina behov, kräv unika lösningar utan extrakostnad, ifrågasätt erbjudanden som ser för bra ut och säkerställ att det inte tillkommer merkostnader. Besök ett visningshus och försök att vara påläst när du jämför hustillverkare.

Välj mellan många olika Attefallshus och Bolundare

Titta på de olika modellerna och de skräddarsydda lösningarna som presenteras på Extrahuset. Perfekt för både sjönära placering och som fjällstuga, för långtidsuthyrning på tomten eller som bekväm gäststuga på sommarstället.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -