Bergvärme – Så här fungerar det!

Värmeskolan del 3: Bergvärme

Att installera bergvärme är som att hämta sin energi från naturen. Den låga driftkostnaden gör att investeringen återbetalar sig och du skyddar dig bättre mot eventuella framtida energiprishöjningar.[emaillocker]

Med en bergvärmepump från kan du spara upp till 85 % av din uppvärmningskostnad. Bergvärmepumpen använder gratis solenergi som lagrats i berg, mark och sjö.

Energin är miljövänlig och hjälper till att minska utsläppen av CO2.

Hur funkar det.
För att komma åt denna energiresurs, placeras en vätskefylld kollektorslang i berget, marken eller sjön. I berget borras ett hål på 70-150 meter och i marken och sjön placeras en 200-500 meter lång slang. Den cirkulerande vätskan i slangen värms upp av den lagrade solvärmen. Vätskan passerar genom värmepumpen där kompressorn höjer temperaturen med hjälp av köldmedie och värmeväxlare i ett slutet system. Värmepumpen fördelar därefter värmen till husets värmesystem.

bergvärmepump
Bildkälla: CTC

Fördelarna med Bergvärme: [/emaillocker]

BILLIGT. Bergvärme är billigt. Trots att investeringen är relativt kostsam är en investering i bergvärme i de allra flesta fall en god affär, eftersom energikostnaden sänks radikalt.

MILJÖVÄNLIGT. Bergvärme är miljövänligt. Värmen är naturens egen i form av solenergi som lagrats i berggrunden.

STABILT. Bergvärme är stabilt. En bergvärmeanläggning levererar samma energimängd till samma kostnad årets alla dagar, oavsett utomhustemperatur.

DRIFTSÄKERT. En fullgod värmepumpanläggning är driftsäker och underhållsfri.

TRYGGT. Bergvärme ger trygghet. En installation där bergvärme står för merparten av energibehovet och fjärrvärmen behålls för att kapa toppar minskar risken för att fastigheten blir utan värme i händelse av ett tekniskt haveri i en anläggning.

VÄRME OCH KYLA. Värme kan bli kyla till en mycket låg kostnad när sommarsolen ligger på.

CTC har flera effektiva Bergvärmepumpar med både Appstyrning och 100% nöjd kund garanti. Se mer här

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -