- Annons -

Cinderellas förbränningstoaletter

Cinderellas förbränningstoaletter är ett grönt alternativ som tar hand om ditt avfall i harmoni med naturen utan att använda varken vatten eller avlopp.

I dagens samhälle där alla, mer eller mindre, har växt upp med moderna toaletter känns utedasset inte alltid lika charmigt och fräscht som nostalgikern vill påskina. Men vad är då lösningen om man har en sommarstuga på en skärgårdsö, där man inte får ha utedass? Eller ett fritidshus där kommunens nya regler kräver ombyggnad av hela avloppssystemet där trekammarbrunn och septiktank inte blir godkänt?

Då är Cinderella förbränningstoalett ett utmärkt alternativ. Den behöver varken vatten eller avlopp och ger inte mer än en kaffekopp aska per person och månad som restprodukt.

Cinderellas förbränningstoaletter bygger på ett svenskt patent från 1997 och började serieproduceras i Norge för tjugo år sedan och har sedan dess placerat sig som det bästa valet på marknaden. I alla fall om man ska tro Testfaktas Bäst i testTM från 2014 och 2018, då Cinderella sopade banan med sina konkurrenter – på alla parametrar.

Genom att placera ett vattentätt pappersfilter i toaletten, uträtta sina behov och sedan ”spola”, hamnar filtret med dess innehåll i en förbränningskammare där allt – urin, papper och fekalier – sedan bränns till aska. Allt utan att det luktar och avfallet behöver inte transporteras i väg någon annanstans för att tas om hand. I toaletten, som har en inbyggd fläkt, skapas ett undertryck och alla eventuella lukter sugs därmed ut ur toaletten utan att hamna i toalettutrymmet.

cinderella förbränningstoaletter

Det är många som är glatt överraskade och säger att det faktiskt luktar betydligt mindre än med en vanlig vattenspolande toalett.

Kapaciteten för toaletten är också stor, med en förbränningskammare som rymmer fem liter klarar den ett hushåll på upp till tolv personer (4-5 personer i timmen). Den är också barnsäker vilket är bra då förbränningskammaren har en temperatur uppemot 500-600 grader. Cinderella Comfort (den testvinnande toaletten) hämtar sin luft till förbränningen direkt utifrån via ett slutet luftsystem. Det betyder att man får minimalt med kallras samt att inomhusvärmen inte sugs ut vilket gör det extra energieffektivt.

Cinderella har fyra modeller, där Classic och Comfort drivs av el medan Gas och Motion drivs av gasol. Motion är den senaste produkten och är anpassad för husbil och husvagn.

Trots att grundtekniken i Cinderella fortfarande vilar på patentet från 1997, så fortsätter man utvecklingen i takt med att nya tekniker kommer på marknaden.

Servicen till kunderna är dock A och O för Cinderella Eco Sverige som med sina 230 återförsäljare och 100 serviceställen runtomkring i Sverige, snabbt kan hjälpa till vid eventuella problem.

Vi får oerhört mycket positiv feedback från våra kunder och i dag siktar vi på att bli världsomspännande, Vi är redan etablerade i hela Norden, delar av Europa, Kanada samt kommer under 2019 även att gå in i Australien. I en tid när sjöar och hav har problem med övergödning och försurning är vår produkt ett bra, miljövänligt alternativ.

Cinderella – When nature calls

- Annons -