Ge din fasad ett lyft !

En snygg och välskött fasad talar inte bara om att du bryr dig om ditt hus. En prydlig fasad är också det enklaste sättet att göra ett gott första intryck på, för besökande eller förbipasserande. Det behöver varken vara svårt eller överdrivet kostsamt, och här får du lite guidning i hur du ska tänka när du väljer att smycka din fasad.

Fasad

En välskött fasad är viktigt av flera anledningar – inte minst för att motstå de yttre påfrestningar som kommer med vårt klimat. Men med små medel kan du göra stora förändringar på husets utsida utan att det behöver kosta skjortan. Med trendiga husnummer- och symboler kan du sätta din egen personliga prägel på ditt hus. Bara fantasin sätter gränser!

Fasaddekor i många stilar

Idag finns det ett brett utbud med fasaddekorer att välja mellan. Du kan välja mellan flera olika färger och typsnitt för att låta fasaden spegla vem som bor innanför väggarna. Bor du i radhus eller garagelänga kanske du vill urskilja ditt hus från grannarnas? Då är utsmyckning med fasaddekor ett enkelt och effektivt sätt att åstadkomma det på.

När du ska välja färg på din fasaddekor ska du utgå ifrån färgen på din fasad. Kontraster är snyggt, och med ljusa siffror mot en mörk bakgrund blir budskapet dessutom mer framträdande. Undvik att montera vita symboler på en ljus bakgrund, likaså svart på svart. Även om det kan se snyggt ut på nära håll kan det vara svårt att urskilja budskapet från gatan.

Fasad

Välj fasaddekor i akryl/plexiglas, som är ett vädertåligt material som gör sig bra i alla färger. Monteringen är enkel och fasaddekoren levereras med rostfri skruv och borrmall. Symbolerna fästs mot bakgrundsytan med hjälp av dolda monteringsdistanser – på så sätt undviker du synliga skruvskallar. Skulle du vilja måla om fasaden är det inget bekymmer, då klickar du enkelt loss siffrorna ur distanserna som lika enkelt återmonteras efter att fasaden är målad och torr.

Vill du ha hjälp?

Om du tycker det är svårt att veta vad som är snyggt och funktionellt på samma gång finns det hjälp att få. Genom att ladda upp en bild på ditt hus kan du provmontera ditt husnummer eller symbol, en smart funktion som gör det möjligt att testa alla möjliga placeringar, monteringsalternativ, storlekar, kulörer etc. Har du öga för form och design finns också möjligheten att få tillverkat speciallösningar.

Fasaddekor

 

Läs mer på fasaddekor.se

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -