NXT by Nexa – Det nya smarta hemmet som räcker längre

Det nya smarta hemmet som räcker längre

Ett smart hem hos dig kan se helt annorlunda ut än hos någon annan. Därför är det viktiga med ett smart hem att det är utformat efter dina behov och på dina villkor. Nexas breda sortiment ger dig möjlighet att bygga ditt smarta hem just efter de förutsättningarna.

NXT Home utmanar marknaden med räckvidd, enkelhet och säkerhet

smarta hem 1

Med NXT Home, som är det senaste tillskottet i Nexas Smarta Hem sortiment, får du extra lång räckvidd och överlägsen täckning även i hus med betongväggar.

Det trådlösa protokollet NXT by Nexa bygger på LoRa-teknik (Long Range-teknik) som ger en räckvidd på upp till 300 meter i öppen terräng. Vinsten med en lång räckvidd är en mycket god täckning i hela huset, till och med ute på tomten. Detta gäller från punkt till punkt vilket innebär att överföringen blir säkrare i jämförelse med ett mesh-nätverk. Eftersom alla enheter i NXT Home kommunicerar via en krypterad tvåvägskommunikation elimineras risken för kopiering av radiosignal och du kan vara säker på att signalen alltid går fram. Alla NXT Home-produkter kommunicerar med varandra och är också bakåtkompatibla med de lite enklare produkterna i System Nexa.

Kombinera NXT Home med Nexa Bridge X för det riktigt smarta hemmet

För att få full kontroll över ditt smarta hem och kunna styra hela ditt system med telefonen används styrenheten Nexa Bridge X som är navet i det smarta hemmet. Via app eller webb kan du sedan styra alla funktioner i ditt hem fullt ut.

 • Styrning. Om din Nexa Bridge X är uppkopplad till internet kan du styra ditt hem från var du än befinner dig.
 • Schemaläggning. Schemalägg funktioner så dina smarta prylar startar vid en specifik tid.
 • Scenario. En serie av händelser som du enkelt aktiverar med en enda knapp, till exempel ”God morgon” som tänder belysningen i fönster och samtidigt startar kaffebryggaren.
 • Automationer. Villkorsbaserade funktioner som exempelvis att motorvärmaren startar automatiskt på vardagar klockan 6:30 om temperaturen ute är lägre än 5 grader.
 • Astrour. En smart funktion som aktiverar händelser i ditt system baserat på solens upp- och nedgång.
 • Notiser. Den perfekta funktionen ur ett säkerhetsperspektiv. Få notiser om brandlarmet går eller om någon öppnar ytterdörren hemma.
 • Aktivitetslogg. Allt som händer i ditt hem lagras och du kan sedan gå tillbaka flera dagar i tiden för att se vad som har hänt.

smarta hem 2

För det ultimata smarta hemmet kan du också koppla ihop din Nexa Bridge X med Google Home. När du är hemma kan du styra Nexas mottagare genom att säga kommandon som ”tänd lampan” och ”slå på kaffebryggare” till Google Home.

Varför ska du ha ett smart hem?

Fördelarna med ett smart hem är många. Vakna upp till nybryggt kaffe, belysning som tänds automatiskt vid mörkrets inbrott och ha koll på hur mycket el ditt hem förbrukar. Det smarta hemmet gör att du får en tryggare och bekvämare vardag. Du kan styra dina prylar på ett enkelt sätt och behöver till exempel inte går runt i huset varje kväll för att släcka alla lampor. Detta gör du med ett enda knapptryck på väggsändaren eller telefonen.

När du ska skaffa ett smart hem bör du först fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig. Är det säkerhet som är det viktiga eller vill du helt enkelt ha en skönare vardag? Med vilket fokus du än har är ett smart hem framtiden.

Hur kommer du igång med ett smart hem?

smarta hem 3

Fundera på vilka behov du har?

 • Jag vill bara tända och släcka lampor enkelt med en fjärrkontroll.
 • Jag vill styra fler saker med en knapptryckning, såsom kaffebryggare och lampor.
 • Jag vill sköta allt i en app, både hemma och på distans.
 • Jag vill att allt ska sköta sig själv, som till exempel att ljuset tänds när solen går ner och musiken startar när jag öppnar dörren.

Vilka villkor styr mina behov?

 • Det ska vara lätt och jag ska kunna fixa det själv även om jag inte är särskilt teknisk.
 • Det måste vara driftsäkert och jag ska kunna lita på att det fungerar till 100%.
 • Det måste fungera i mitt hus som har tjocka betongväggar.

Många börjar med några pluginmottagare och en fjärrkontroll för att senare koppla på en controller. Efterhand, när du har sett fördelarna med att ha smarta prylar hemma, kan du köpa till flera mottagare och sensorer som du kopplar in i systemet. Controllern Nexa Bridge X ger dig möjlighet att blanda flera olika protokoll (Z-wave, System Nexa och NXT Home) vilket gör att du kan utöka och komplettera ditt smarta hem efter behov och önskemål.

smarta hem 4

Vilket protokoll från Nexa ska du välja?

Vilket trådlöst protokoll från Nexa du ska välja beror på vad du vill ha ut av ditt smarta hem. Nedan kan du se vilka krav de olika systemen uppfyller.

Krav / Önskemål System Nexa NXT Home Z-Wave
Bara styra enheter, inget behov av att utläsa faktisk status för enheter (i Bridge App)
Kunna utläsa uppskattad energiförbrukning per enhet & totalt (i Bridge App)
Kunna utläsa faktisk energiförbrukning per enhet & totalt (i Bridge App 1)
Kunna utläsa faktisk status för enheter (i Bridge App)
Krypterad kommunikation mellan enheter

1) Förutsätter att aktuell Z-Wave produkt har funktion för rapportering av energiförbrukning

Protokollen använder sig av tre olika typer av radiokommunikation som har olika prestanda inom Smarta Hem. Här kan du se vad som skiljer våra protokoll åt.

Protokoll System Nexa NXT Home Z-Wave
Frekvens 433,92 MHz 433,92 MHz 868,42 MHz
Kommunikation Envägskommunikation Tvåvägskommunikation Tvåvägskommunikation
Räckvidd Upp till 30 meter Upp till 300 meter Upp till 30 meter
Kryptering Nej Ja Ja
MESH teknik Nej Nej Ja
Max. antal enheter i system 250 232
Täckning inomhus God Bäst God / Mycket god 1)

1) Z-Wave produkter nyttjar MESH teknik och förutsätter att det finns ett större antal 230V anslutna Z-Wave produkter i systemet för att mycket god täckning skall uppnås.

Oavsett om du är ute efter en bekvämare, säkrare eller mer ekonomisk vardag har Nexa produkterna. Den nya serien NXT home ger dig dessutom garanterad trådlös täckning i hela hemmet med dess långa räckvidd.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -