Renovera trappan med trapprenoveringssteg

Renovera trappan med trapprenoveringssteg

Renovera trappan – Har din trappa blivit sliten med åren? Känns det som ett jätteprojekt att köpa en ny? Det behöver varken vara svårt eller dyrt, om du istället väljer att renovera din befintliga trappa. Här delar experten med sig av sin metod, där du med fyra steg får en så gott som ny trappa i ditt hem. Metoden fungerar oavsett om trappan är rak, svängd, öppen eller stängd.

trapp

1. Förbered din trappa
Se till att underlaget där du ska lägga dina nya trapprenoveringssteg är jämnt, torrt och rent från smuts och damm. Rugga upp trä eller målade ytor för att limmet ska få ordentligt fäste på underlaget.

renovera trappan

2. Måtta och såga till
Någon form av mall är nödvändig att använda när måtten på planstegen i din befintliga trappa ska överföras till trapprenoveringsstegen. Pappersmallar kan användas, men vi förordar vår egen utmärkta trappstegsmätare! Du hittar den här!

renovera trappan

3. Limma det befintliga steget
Monteringslim av typen MS-polymer skall användas när du lägger ditt trapprenoveringssteg på plats. Fördela limsträngen jämnt över hela plansteget som ska täckas av ett nytt renoveringssteg. Räkna med att 1 limpatron räcker till ungefär två-tre steg.

trappa renovera

4. Montera det nya trappsteget
Lägg ditt tillkapade renoveringssteg på plats, och trampa på steget för att fördela limsträngarna så jämnt som möjligt mellan materialen. Se till att trapprenoveringsstegen ligger i exakt position när limmet sedan härdar.

Renovera trappan 1
TIPS! Besök Lundbergs för fler guider och inspiration!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -