Gjut dekorativa hopphageplattor till barnen

KATEGORI

Finja tipsar: Gjut dekorativa hopphageplattor till barnen

Inför sommarens ledighet kan det vara trevligt att gjuta några hopphageplattor för trädgårdens lekar. Det håller barnen i gång med fysisk aktivitet och de kan ha roligt med kompisar i trädgården.

Betongplattor är enkla att göra, är tåliga och håller i många år. Man kan dekorera plattorna med mosaik som man trycker ner i betongen eller måla dem. Varje platta mäter 300 x 300 x 50 mm. Det går åt 4,5 liter betong/platta.

Bygga formen

I denna beskrivning ingår 11 plattor. Såklart kan man göra 9 stycken och en större platta som den avslutande 10:e plattan om man hellre önskar. Man kan välja att göra en form och gjuta i den 11 gånger eller så kan man göra 6-7 st formar och gjuta vid 2 olika tillfällen. Formen består av 5 delar.

Såga upp formplywoodskivan enligt ritning. Formen innehåller en del som är 330 x 330 mm, två delar som är 330 x 50 mm och två delar som är 300 x 50 mm. De längre delarna är till för att hålla samman formen i hörnen så plattans mått blir helt kvadratiskt.

Förborra skruvhålen med borr som är lite smalare än skruvarna som ska användas. Detta görs för att träet inte ska splittras när man skruvar. Placera skruvhålen enligt bild till höger men spegla så andra kort- och långsidorna har samma skruvhål.

Skruva samman formen. Lägg en silikonfog i kanterna på formens insida och stryk ett tunt lager olja i hela formen. Torka rent så att ingen olja flyter någonstans.

Dekor Att

dekorera betong är lätt att göra och något som ofta uppskattas av barn. Mosaikbitar kan till exempel gjutas in genom att fästas med dubbelhäftande tejp i formen innan man häller i betongen eller tryckas ner i betongen uppifrån innan den stelnar.

Det går också bra att måla betong i olika färger. Använd blank lackfärg eller vattenlöslig färg som sugs in i den torra betongen.


- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -

Relaterade artiklar