Gjut enkelt ett fågelbad med rabarberblad

KATEGORI

Finja tipsar: Gjut enkelt ett fågelbad med rabarberblad

Att gjuta med hjälp av rabarberblad är en både enkel och rolig aktivitet som passar oavsett tidigare erfarenhet av betong. Med få produkter kan du till exempel skapa ett fågelbad åt dina bevingade vänner att placera i rabatten eller ett fruktfat att pryda trädgårdsbordet med.

Ett fint rabarberfat i betong är en uppskattad gåva att ge bort i samband med en bjudning, födelsedag eller annan form av uppvaktning.

Se filmen som visar hur du gjuter ditt betongfat genom att bläddra bland bilderna till vänster.

Förbered

Lägg ut en sandhög och forma den till en mjuk kulle som motsvarar rabarberbladets storlek. Lägg bladet över sandhögen med dess undersida upp. Bygg upp med sand. Skär av stjälken så nära bladet som möjligt.

Gjut enkelt ett fågelbad med rabarberblad 1

Täck glipan vid stjälken med en bit av ett annat blad för att ge fatet en vacker och fulländad form.

Gjut

Blanda Finbetong enligt anvisningarna på förpackningen. Tag på gummihandskar och arbeta med händerna. Lägg betong på bladet och arbeta in den. Börja i mitten och jobba dig utåt.

Gjut enkelt ett fågelbad med rabarberblad 2

Klappa på betongen och se till att den kommer väl in i bladstrukturen. Forma en vacker kant med fingrarna längs rabarberbladet. Lägg på betong till en tjocklek av minst 10 mm på tunnaste stället. Släta ut till en plan botten med mursleven.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -