Mura ett tryggt garage till robotgräsklipparen

KATEGORI

Finja tipsar: Mura ett tryggt garage till robotgräsklipparen i två plan

Mura enkelt ett tryggt garage för din robotgräsklippare som skyddar den mot väder och vind. Där kan den laddas tills nästa klippning och det lilla garaget ger ett trevligt inslag i trädgårdsbilden.

Förbered grunden

Mät ut en yta av 1200 x 1240 mm. Gräv undan matjord ner till tjälskjutande material. Om marken består av lera eller finmaterial rulla ut geoduk som täcker ytan.

Lägg ut tomrör

Lägg eventuellt ut tomrör för el från huset nersänkt i gräsmatta och upp i garaget.

Fyll upp marken eller gjut en platta

Fyll upp med finkornigt grus eller annat material som robotgräsklipparen lätt kan köra på. Jämna till och packa materialet så klipparens knivar har frigång över.

För en riktigt jämn yta kan man även gjuta en betongplatta som garaget kan stå på. Gräv då 100 mm ner med raka kanter på den ytan som huset kommer att stå på. Lägg fiberduk i botten som täcker den grävda ytan.
Lägg ett 50 mm lager med Finja Fogsand. Blanda Finja Grovbetong enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt alltid vatten först. Fyll upp det grävda hålet med betong till önskad nivå, fördela betongen jämt och stöt försiktigt i den med en stav eller murslev för att eliminera eventuella luftbubblor.
Drag av med en rätskiva i en sågande rörelse mot grundens kant och jämna till ytan. Täck betongen med plastfolie under två dygn. Lyft plastfolien och eftervattna ett par gånger under denna tid. Låt härda ytterligare 2 dygn.

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -

Relaterade artiklar