Gör en praktisk odlingsbädd av murblock

KATEGORI

Finja tipsar: Gör en praktisk odlingsbädd av murblock

Med en odlingsbädd av lättklinkerblock skapar du en upphöjd och skyddad odlingsplats för dina växter. Lättklinkern gör den både dekorativ och praktisk. Konstruktionen är enkel och står stadigt utan murning, samtidigt som den är lätt att flytta runt.

Gör en praktisk odlingsbädd av murblock 1

Väljer du att mura och putsa odlingsbädden håller den stadigt i många år framöver. Med denna gör det själv-beskrivning bygger du en odlingsbädd med måtten 1370 x 1370 mm, eller anpassa storleken efter dina önskemål.

Förbered grunden

Avlägsna ett 50 mm djupt jordlager motsvarande cirka 2 m² eller 1400 x 1400 mm. Rulla ut geoduken i den utgrävda gropen för att hindra ogräs från att växa upp underifrån. Duken kan med fördel placeras lite omlott för att täcka hela grunden ordentligt.

Gör en praktisk odlingsbädd av murblock 2

Bygg väggarna

Bygg två varv av Finja Murblock ovanpå geoduken. Låt blocken stå upp i första skiftet och ligga på sidan i andra skiftet. Placera andra varvet med ett halvt murblocks förskjutning, enligt skissen till höger. Det räcker att stapla blocken på varandra utan att mura. Vill du ha en stadigare odlingsbädd rekommenderas dock murning.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -