Gjut en altan i betong för sköna kvällar

KATEGORI

Finja tipsar: Gjut en altan i betong för sköna kvällar

En skön sommarkväll är det härligt att sitta ute på en altan. Nu kan du bygga den själv med hjälp av vår DIY-beskrivning. En gjuten altan är stabil och beständig. Den ger rika möjligheter till påbyggnad av murar och väggar.

Med värmekabel i golvet får du snöfritt på altanen och den är förberedd för eventuell påbyggnad av uterum. Beskrivningen avser en altan som är under 15 kvm (4500 x 3300 mm, 14,85 kvm).

Gjut en altan i betong för sköna kvällar 1

Det finns möjlighet att på altanen, utan bygglov, uppföra ett uterum som tillbyggnad på huset, men kontrollera med din kommun före uppförande.

Förberedelser mark

Schakta bort matjord och fortsätt ner till minst 300 mm under slutlig marknivå. Om marken består av lera eller finmaterial rulla ut geoduk som täcker hela altanens yta. Är marken torr och fast behövs ingen duk.

Gjut en altan i betong för sköna kvällar 2

Förbered grunden

Sätt ut profiler och spänn murarsnöre i linje med altanens ytterkant och i höjd med det färdiga golvet. Mät långsidorna samt korsmät diagonalt för att säkerställa att hörnen är vinkelräta. Lägg ut minst 150 mm makadam.

Packa med vibratorplatta och väg av ytan med avvägningsinstrument till dess ytan är 300 mm under murarsnöret. Lägg eventuellt ut tomrör för el.

Läs också: Färdiga husmodeller för en mindre budget

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -