- Annons -

Finja tipsar: Gjut fina markstensplattor av betong

Skapa en vacker och tålig yta i trädgården som är både lättskött och håller länge. Du bygger den själv och kan enkelt anpassa form och storlek till just din trädgård eller uteplats. De stora plattorna och de få fogarna ger miljön en speciell och gedigen karaktär, samtidigt som ogräs får minskad chans att tränga fram.

Förbered grunden

Mät och markera det område där platsgjutningen ska ske, lägg till ca 200 mm runt om. Om plattorna endast är avsedda att gå på gräver du ca 250 mm djupt och tar bort all eventuell matjord. Gräv djupare om det behövs för att få bort matjord eller annat illa dränerande material.

Lägg en fiberduk i botten på hela gropen och Markera ytterkanten på ytans sluthöjd med snöre. Den färdiga ytan ska luta 20 mm per meter för att vatten ska kunna rinna av.

Fyll med dränerande bärlager av bergkross upp till 100 mm under sluthöjden. Packa väl med vibratorplatta. Lägg på 30 mm sättsand och packa väl. Ytan ska ligga 70 mm under sluthöjd.

Genom att klicka på knappen ovan så kan du läsa vidare i gör det själv projektet för Gjut Betongplattor där det beskrivs hur du färdigställer det.

Du kan även ta del av inköpslistan och lägga till den. Du får också Tips & Trix samt tillgång till nedladdningsbar PDF.

- Annons -