- Annons -

Automatisk eller manuell öppning

Automatisk eller manuell öppning kan vara en smaksak men fördelarna som en automatisk port för med sig kan tyckas överväga så pass att det snarare blir en fråga om pris.

Med en manuell port slipper man teknik som kan strula eller gå sönder men å andra sidan så öppnas porten på det absolut mest skonsamt möjliga sättet när den öppnas med motordrift vilket gör att en manuell port riskerar att slitas hårdare än en automatisk. Vill man förse sin garageport med bästa möjliga låsanordning låser en garageport med motor betydligt bättre än ett manuellt nyckellås.

De manuella låsen på en takskjutport låser ut i sidorna och är förhållandevis lätta att bryta upp medan motorn aktivt trycker ner porten mot marken vilket gör det betydligt svårare att forcera en automatiserad port. Beroende på vilken motorlösning man väljer att installera till sin port finns det också många extra funktioner som kan installeras på porten.

Till Aperto Sommers motor Pro + finns exempelvis en smart fjärrkontroll, larm, extra belysning, fuktvakt och parkeringshjälp. Gamla portar är ofta tunga vilket gör att yngre och äldre kan ha problem att öppna och stänga manuellt.

Nya portar har betydligt bättre balanserade fjädrar vilket gör att de är lätta att öppna men vill man att barnen själva ska kunna ställa ut och in sina cyklar i garaget är en automatisk port ett säkrare val då klämskydd är standard på nyare motorer från välkända fabrikat.

- Annons -