- Annons -

Ett badrum kan behöva en uppdatering. Det krävs inte alltid en fullständig renovering för att ett rum ska kännas nytt och fräscht. Det finns många sätt att förnya på som inte kostar skjortan och som heller inte är tidskrävande. Här bjuder vi på badrumsinspiration som förespråkar små och enkla förändringar som gör stor skillnad. [emaillocker]

Badrummet är viktigt. Det är här dagens första förberedelser sker och det är även här vi varvar ner efter en lång dag. Trots att badrummet är så viktigt kan det ändå lätt nedprioriteras när det kommer till inredning. Ofta behövs inte så mycket för att ändra känslan i badrummet, det finns många olika sätt att uppdatera en inredning på, utan att behöva riva och rusta.

Inspiration till att förändra med små medel

Vill du fräscha upp ditt badrum men har inte råd att göra en tidskrävande och kostsam renovering? Det är dyrt att renovera ett badrum men det behöver inte alls vara dyrt att förnya i inredningen. Med hjälp av färger, nya material, växter och andra detaljer kan rummet kännas både nytt och trevligt men framförallt uppdaterat.

badrumsinspiration
Genom att sätta in en liten korg kan du ge badrummet en mer organiserad känsla.

En stor fördel med att förnya utan att lägga ner massor av pengar är att du kan testa dig fram och ångra dig på vägen om något inte känns helt rätt. Små förändringar kan oftast göras om och göras rätt, till skillnad från stora förändringar som byte av kakel, belysning och badkar. Det går att ändra stämningen i ett rum med några få detaljer, så satsa på det innan du går på en stor renovering.

Naturnära material ger en ombonad känsla

Ljust kakel och krom i all ära men det kan bli en aning sterilt och kallt i badrummet. Mörka träslag är däremot material som ger rummet en ombonad och varm känsla. Detaljer i trä och korgmaterial är riktigt trendigt just nu, och dessutom praktiskt. En flätad korg är perfekt att samla sminkprodukter och hudvård i. Satsa på detaljer i naturliga material överlag för att få till rätt känsla i badrummet.[/emaillocker]

Växter uppdaterar snabbt ett badrum

Med grönska blir rummet även livfullt på ett annat sätt, växter i krukor i fönster, på en hylla eller stående på golvet ger en fin kontrast till det vita och kala i badrummet, men passar också utmärkt i mer färgstarka eller mörka badrum.

Storbladiga växter är en av de största trenderna just nu, varför inte ställa in en i badrummet eller hänga en från taket ovan badkaret? Det är ett billigt och enkelt knep för att uppdatera badrummet. Flyttar du in en växt från ett annat rum i ditt hem så behöver du inte lägga ut pengar på en detalj som gör stor skillnad. Många plantor trivs väldigt bra i just badrum eftersom det är hög luftfuktighet. Se till att välja en sort som klarar sig utan solljus om du inte har något fönster i ditt badrum.

Detaljer förnyar

Förutom naturnära material är detaljer i svart något som verkligen kan sätta stämningen i badrummet. Varför inte en svart korgstol i ena hörnet? Eller svarta förvaringskorgar och mässingskrokar på väggen i stället för de vita i plast? Det är detaljerna som gör hela skillnaden, låt dessa sticka ut. Handdukar och matta i ett starkt mönster kan vara det enda som behöver bytas ut för att fixa stilen.

Spännande med olika metaller

Mässing i alla ära men varför inte prova sig fram och testa andra metaller. Ett tips för att verkligen dra fokus till detaljer är att prova ha ett handfat i rostfritt stål. Det ger även badrummet en industriell ton. Lägger du i stället till detaljer i guld får rummet en lyxig och exklusiv atmosfär. Det hela handlar om vad för känsla du vill ha i rummet.

badrumsinspiration
Beroende på vilket material du väljer får badrummet lite annorlunda känsla

Rensa bort det onödiga

Det mest självklara tipset av alla för att förnya ett badrum är att göra dig av med allt gammalt som bara står och samlar damm. Det kan vara prylar i badrumsskåpet, schampoflaskor som inte används på badkarskanten eller ett missfärgat duschdraperi. En matta som har sett sina bästa dagar gör sig bättre i soporna än på ditt badrumsgolv. Byt ut det som du verkligen använder, allt annat kan du lika gärna slänga. När du rensar ut och skapar plats blir dessutom rummet lugnare som helhet.

Städa ordentligt och måla fogarna

Sist men inte minst. Gör rent ditt badrum, på djupet. Vi snackar missfärgningar och smuts på kakel, klinker och toa. Koka vitvinsvinäger med bikarbonat och häll på de ställen som verkligen behöver sig en omgång. Gå loss på fogarna med en tandborste och klorin. Torka ut skåp och hyllor, skrubba badkar och putsa duschkabinen. En rejäl badrumsstädning uppdaterar inte bara badrummet, det gör det även mycket mer hygieniskt. Med lite färg i fogarna blir det snabbt ett nytt badrum framför dig.

- Annons -