Trivsel i tvättstugan – Våtrumsguide

KATEGORI

Trivsel i tvättstugan

Vi tillbringar i genomsnitt flera timmar i veckan i våra tvättstugor. Lika bra att göra utrymmet så mysigt det går!

Efter jobbet, när barnen är hämtade från träningen och middagen avklarad väntar – ja, just det – tvätten. Kan kännas motigt, särskilt om tvättmaskin och torktumlare bara ställts in i tvättstugan utan eftertanke. Planera en smula så blir tiden med tvätten roligare!

En tvättstuga räknas som ett våtrum men utöver att följa byggreglerna är det fritt fram att skapa trivsel och arbetsflöde. Ta först och främst i lite extra när ni planerar storleken på rummet – om ni bygger nytt. Plats ska finnas för maskinerna men även torkning, sortering och strykning.

Trivsel i tvättstugan 1

Gott om förvaring, gärna dold, kan göra underverk. Likaså snygga korgar med lock, backar som går att skjuta in under en bänk eller i ett skåp, och dörrar som döljer innehållet. Även om ett skåp tar plats så blir rummet mer harmoniskt när du får undan tvättmedel, strykjärn med mera.

En rejäl arbetsbänk är nästan ett måste. Finns det även plats för en tvättho, tveka inte. I den kan du skölja kläder och leriga träningsskor. Belysningen gör mycket för trivseln. Över arbetsbänken behövs spotbelysning och i övriga rummet kan en mjukare belysning ge stämning. Tänk också på att inreda så att det inte bildas svåråtkomliga hörn som gör städningen jobbig.

Du har säkert gröna växter och snygga tavlor på väggarna i resten av huset, så varför inte i tvättstugan? Det kan vara de sakerna som blir pricken över i och ökar trivseln. Bråkar ni om vem som ska stryka eller sortera högarna så kan man (om man har råd och möjlighet) överväga en teveskärm på väggen. Om favoritserien rullar undertiden man fixar så kanske plötsligt alla i familjen vill ställa upp…

FÖLJ REGLERNA FÖR VÅTRUM VÅTRUMSGUIDE!

  • Fuktspärr och material för fuktiga miljöer ska användas och el ska dras enligt våtrumsreglerna.
  • En golvbrunn – och fall mot den – ska finnas för att förhindra skada i huset vid eventuell översvämning.
  • God ventilation är viktigt.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -