Spa hemma ger vinterbad i familjens skönaste rum

KATEGORI

Ett eget spa hemma – rena paradiset för familjen

Familjen Jonsson Skattung behöver inte åka utomlands för att få njuta av en stunds värme och avkoppling. För dem räcker det att gå en trappa ner, trycka på några knappar och tända lite ljus. Det är helt underbart att ha ett spa hemma, här i vårt eget hus, säger de i kör.

Spa hemma

Att familjen spenderar mycket tid i källaren är inte särskilt svårt att förstå. Relaxrummet är nämligen något utöver det vanliga. De 25 kvadratmetrarna är rena paradiset – med bubbelpool, bastu och dusch. Familjen har gjort det riktigt mysigt med liggfåtöljer, plädar, växter och ljuslyktor. –Här ska man enbart njuta och inget annat – ofta allihop eller också bara Anna och jag. Efter långa arbetspass kan det vara härligt att varva ned ensam också, tycker Per-Oskar.

Plädade vilostolar i spa hemmaTvättmaskin är förbjuden i sparummet

En kyl full av olika sorters dricka var förstås välkommen, men både toalett, tvättmaskin och torktumlare är förbjudna att komma in. –En del kombinerar ju stora badrum, men hur avkopplande är det egentligen att slappa med ett berg av tvätt bredvid sig. Tanken är att man ska kunna slå bort allt sådant. Det händer ibland att han överraskar Anna med att ha dukat upp något gott och tänt en massa ljus på kvällen. – Det kan vara värsta buffén av plockmat som P-O har lagat själv, inte fel att leva ihop med en kock, skrattar Anna.

Bubbel, musik och massage givna inslag i spa hemma

Badrummet kan användas till olika saker. För sonen Sebastian är det mer som ett lekrum med kompisar. – De badar, plaskar, dyker och snorklar. För mig och P-O är det mer förknippat med att ta det lugnt. När bubbelpoolen är i gång blir det så varmt och skönt. Som ett tropiskt klimat, man behöver inte åka utomlands för att få det, ler hon. Den enorma bubbelpoolen – den klarar minst sex personer – är egentligen avsedd för utomhusbruk som en jacuzzi. Men den fungerar perfekt inne med sin isolering som håller värmen bättre och drar mindre energi. – Varje plats ger individuella massagepunkter, det är bara att flytta runt så går man igenom en stor del av kroppen. Det är också mysigt med fem olika ljus och vi lyssnar ofta på den inbyggda stereon med cd och radio, berättar Per-Oskar.

Inredning i spa hemmaEnergisnål och självrengörande pool

Många tror att det är en massa jobb med poolen och att det kräver en lång förberedelse innan man kan hoppa i. Men det stämmer inte alls. – Det är bara att ta bort locket och sätta i gång bubblorna, vattnet är redan uppfyllt. Vi byter bara ut det ungefär sex gånger om året. Däremot har vi ett ren-göringsprogram som sätts i gång automatiskt två gånger per dygn. Bastun är platsbyggd av en lokal snickare och kompis till honom. Där behöver familjen knappast heller trängas. Den är gjord för sex personer, men klarar både sju och åtta samtidigt. Materialet på sittbänkarna är vit ask med furu på väggarna. Belysningen sitter under och är utrustad med dimmer.Mest utmärkande är att aggregatet har en funktion med vattenånga – ett så kallat kombiaggregat. – Man kan välja mellan vanlig torrbastu eller ångbastu och vi tar nästan jämt det sistnämnda och ställer in tioprocentig vattenånga. Den lägre temperaturen gör att även barnen bastar ibland.

Skön kväll i badparadiset

Att ha både bastu, bubbelpool och dusch i samma rum är ganska ovanligt. Var de skulle bo var det liksom inget snack om när paret träffades för ett par år sedan. – Det är ett otroligt fint hus, P-O är väldigt duktig när det gäller inredning och mitt intresse är lika stort. Vi läser nästan varenda inredningstidning som finns, skrattar Anna. Sedan gör sig familjen redo för ännu en skön kväll i sitt paradis.

Annas och P-O:s tips för ett spa hemma!

Gör badrummet till hemmets skönaste rum:
• Tänk på att inte bygga för litet om du vill ha ett spa hemmavid. Vi har sett skräckexempel där man knappt kan röra sig mellan exempelvis bubbelpool och bastu.
• Skippa toaletten om det är tänkt som ett rum att umgås och koppla av i. Det är inte så mysigt att sitta i en skön fåtölj med en holk i ansiktet.
• Satsa på belysning med dimmer. Då är det lättare att få det mysigt.
• Växter livar upp rummet ordentligt och är närmast ett måste.
• För att slippa den starka klorlukten i bubbelkaret är det bättre att köpa brom, det ger en betydligt svagare doft.
• Skaffa ett kombiaggregat om du ska ha bastu – då kan du sitta där inne lite längre och få en högre luftfuktighet.

 

Text: Joakim Löwing
Foto: Peter Ericsson

Bastu en del av spa hemma Badrum en del av spa hemma Barnen älskar att ha ett spa hemma Såpa till spa hemma Vilostolar för spa hemma Annan vy av inredningen i spa hemma Duschrum inkluderat i spa hemma Hela familjen i spa hemma

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -