- Annons -

Vill du bygga ekovänligt och billigt? Gör som dessa arkitekter och bygg ditt hus av återvunna fraktcontainrar! Inspireras av dessa underbara villor och se återvinning när den är som bäst! Ekotrenden som börjat växa fram runtom i världen har manat flera arkitekter och designers till att börja tänka innovativt. Även bostadsbristen har hjälpt arkitekter att se till redan existerande material, och därför är tanken att bygga ett hus av container ett alltmer vanligt, billigt och spännande alternativ!

hus av container - introduktionsbild

I området Trinity Buoy Wharf, i Docklands, London har företaget Urban Space Management byggt en hel bostads- och kontorsbyggnad av helt vanliga fraktcontainrar.

Hus av container - container city Fasaden är komponerad av flera olika fraktcontainrar som skapar ett hus av containers av diverse olika utseenden. Det blir en splittrad men ändå enhetlig design som kittlar det kreativa sinnet. Till skillnad från andra containerhus i denna artikeln är fasaden inte lika beroende av glas, utan visar att det går lika bra att behålla den gamla containerlooken men samtidigt öppna upp med runda, nätta fönster.

Hus av container - interiörlook på container city .. Interiören däremot påverkas inte särskilt mycket av fasaden, men fraktcontainers är generellt sett väldigt rymliga och ger därför inredningen större spelrum – perfekt för den som vill ha ett luftigt och öppet landskap på insidan.

 

Eller varför inte bygga ett gästhus?

hus av container - gästhus Ett hus av containers behöver inte innebära att man inte kan öppna upp det med hjälp av fönster. Här är ett gästhus som egentligen bara använt containers som skelett, och består till största delen av större fönster.

hus av Container gästhus interiör Insidan blir därför ett mysigt krypin med full syn över träd- eller lustgården (går såklart bra att bygga det nån annanstans!), och kan absolut fungera som en slags rastplats utöver det “huvudsakliga” boendet.

 

 

Här ett jättehus i New Jersey av arkitekten Adam Kalkin

Hus av container New Jersey fasad Även större projekt går bra – hitta bara större containermodeller!

Hus av container New Jersey interiör Det skapar tillfällen att bygga ut interiören och skapa ett närmast magiskt hem.

Hus av container New Jersey interiör 2 Att det är ett hus gjord av en container som bas innebär inte att man behöver göra rum som ser likadana ut heller – de stora rummen tillåter interiördesignern (du!) att leka och finna en speciell stil för varje enskilt rum.

 

Tvåvåningshus av den franske arkitekten Patrick Partouche

Hus av container franskt tvåvåningshus fasad Flera sammansatta containers skapar en intressant och uppseendeväckande fasad i detta tvåvåningshus.

Hus av container franskt tvåvåningshus fasad interiör 1 En futuristisk och enhetlig interiör går också bra i en container.

Hus av container franskt tvåvåningshus interiör 2 En annan bild på hur interiören skulle kunna se ut i ett hus av containers.

Hus av container franskt tvåvåningshus övervåning interiör Övervåningen som binds samman av trappor och broar.

 

 

I Costa Rica har Benjamin Garcia Saxe av endast två fraktcontainrar byggt ett hus som med alla sina stora fönster tar in den fantastiska omgivningen. Han kallar det Containers of Hope!

Hus av container Costa Rica fasad Fasad som maximerar den vackra costaricanska miljön med öppna, stora fönster som verkligen lapar sol. Kanske inte en idé för Sverige, men planerar du att bo utomlands – tänk på möjligheterna som öppnar upp sig när du bestämmer dig för att bygga ett hus av containers!

Hus av container Costa Rica interiör 1 Vackert vardagsrum utan en TV – det behövs inte med Costa Rica och dess i en konstant livesändning!

Hus av container Costa Rica interiör 2 En annan vinkel av vardagsrummet som utnyttjar hela den magnifika miljön i Costa Rica.

Hus av container Costa Rica badrum Badrum med en fin utsikt mot den vackra naturen i Costa Rica. Sverige kanske inte har lika goda tillfällen som just i detta fallet, men visst kan man bygga ett badrum med det svenska landskapet som bakgrund?

I Mojaveöknen har Ecotech Design byggt detta fantastiska hus av 6 containrar.

Hus av container Mojaveöknen fasad Innovativ och extra stor modell av ett mastodonthus gjort av 6 containrar. Imponerande profil!

Hus av container Mojaveöknen fasad 2 En annan blick av fasaden som sätter sig på tvären kontrastmässigt mot Mojaveöknen.

Hus av container Mojaveöknen kök Köksplaneringen blir en helt annan som konsekvens av att ha ett gigantiskt hus gjort på sex containrar. Hur hade ditt kök sett ut?

Hus av container Mojaveöknen atrium Atriumgård som gör sig väl i en ökenmiljö.

 

- Annons -