Andraplats Sveriges Mysigaste Hem 2023

Julia Nilsson och Carl-Henrik, ett kreativt par i 28-årsåldern, tillsammans med sina fyra katter Hjärtrud, Baltzar, Östen och Bosse, har stolt kammat hem andraplatsen i tävlingen Sveriges Mysigaste Hem 2023. De bor i Glömminge på Öland i vad som började som ett litet torp, men som nu, efter flera utbyggnader, utgör en imponerande bostad på 185 kvadratmeter.

Tävlingen med Partners såsom Mio, Landshypotek Bank och Tylö, hyllar kreativitet och personlig stil inom heminredning. Sara och hennes familjs unika och inbjudande hem har vunnit hjärtan över hela Sverige.

Kort fakta om Julia och familj

Namn: Julia Nilsson 28, Carl-Henrik 28 och fyra katter Hjärtrud 2,5, Baltzar, 2,5, Östen, 2,5 och Bosse 5.
Gör: Jag (Julia) arbetar heltid som fotograf & stylist på mäklarbyrån Pontuz Löfgren AB i Kalmar och även med mitt instagramkonto @rohallatorpet. Carl-Henrik är anställd inom staten.
Bor: På Öland (Glömminge, på landet).
Om huset: Vi kallar det fortfarande för torp då det var knappa 60kvm när vi köpte det därav namnet rohallatorpet på instagram. Vi byggde ut dubbelt så stort innan vi flyttade in men nu bygger vi ut för andra gången så totala ytan kommer bli 185kvm på ett plan.

1

”Jag har tyckt det varit väldigt roligt, men väntan var ganska jobbig, haha.”

Varför köpte ni det här huset?

– Vi köpte framförallt huset för dess plats, berättar Julia, för åkrarna runtomkring och närheten till våra familjer. Både jag och Henke älskar charmen i gamla hus och att köpa ett torp från 1886 kändes som vi.

Vad är det mysigaste med ert hem?

– Det mysigaste med vårt hem tycker jag är värmen som kommer av kulörerna vi valt och de färgade tapeterna. Mycket går i grågrönt, men i en varm ton. Vi har också behållit den gamla känslan i val av material, takbjälkar och trägolv.

2

Hur gjorde ni för att få det så mysigt?

– Jag försöker få till att allt går hand i hand, säger Julia, trots att det är olika kulörer och material. Men det är ändå blandningen som gör att det blir roligt och spännande.

Berätta något valfritt om ert hem?

– Trots att vi byggt ut två gånger och delar av huset är nytt så ser man ändå inte att vi gjort något eftersom vi har gamla tegelpannor, äldre stil på fönster med fasta spröjs och dubbeldörrar som entré.

Läs också: Hon vann Sveriges Mysigaste Hem 2023!

Vilka är era största inspirationskällor när det kommer till heminredning?

– Min största inspiration kommer ifrån mina vänner på Instagram och Pinterest, säger Julia, och så klart från min kära mamma, hon är en stor inspiration till att jag vågar testa mig fram. Hon är så driven och har hjälpt oss jättemycket i vår renoveringsprocess.

Hur har ni lyckats kombinera funktion och estetik för att skapa ett både mysigt och praktiskt hem?

– Vi har väldigt stora ytor i alla rum så det har varit ganska enkelt att få det både funktionellt och estetiskt, det är väldigt tacksamt. Nu håller vi däremot och renoverar en stuga på tomten, den är dryga 20m2 och där har vi en rejäl utmaning att kombinera funktion och estetik. Men det ska bli kul!

Vilka har varit de största utmaningarna när ni inrett, och hur har ni löst dem?

– Jag tycker det har varit absolut svårast med alla val och beslut som skulle tas. Men vi har försökt begränsa det genom att ta ett rum i taget.

Hur har ni tänkt gällande färgval och belysning?

– Vi har valt att inreda med mycket dova färger, jag tycker det ger ett lugn. Sen har vi valt att jobba med belysning på olika delar för att skapa mysbelysning.

Har ni någon favoritdel av huset?

– Det vi värderar absolut högst är vårt stora lantliga kök, vi älskar vara där och att det är där alla samlas.

19

Hur har ert hem förändrats över tid?

– Jag skulle säga att vårt hem förändras hela tiden, säger Julia, jag kan se en fin tapet och veckan därefter tapetserar jag om. Jag älskar att testa nya mönster och färger.

Har ni några tips för att skapa ett mysigt hem på en begränsad budget?

– Loppis!! Man kan hitta så himla fina grejer på loppis och återbruk, säger Sara, har man ett nyare hus och vill åt charmen så är det absolut ett tips.

Har ni några kommande projekt inplanerade?

– Vi håller på just nu att bygga ut ytterligare 50m2. I början på nästa år ska vi dessutom börja med trädgården, bygga altan och gräva ner en pool, och det ska vi mestadels göra själva, så vi har ganska mycket framför oss.

Har ni något råd till andra som vill skapa ett lika mysigt och välkomnande hem som ert?

– Jag skulle säga, våga testa färg och tapeter!! Är du osäker på färgen, köp hem en provburk och måla upp på väggen så kan du se hur det ser ut hemma innan du köper en stor burk.

Detta vann Julia

  • 25.000 kr presentkort från Mio
  • Infraröd bastu värde 37 500 kr från Tylö
  • Hemligt innehåll från Landshypotek Bank

Slutresultat för Sveriges Mysigaste Hem 2023

  1. Sara N. Ekström (Röster: 10506)
  2. Julia Nilsson (Röster: 6817)
  3. Frida Clarberg (Röster: 6501)
  4. Marcus Saarenpaa: (Röster: 5750)
  5. Thonny Sandra Lindeberg (Röster: 4280)

Våra Partners 2023

20

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -