Hornbach – Förläng grillsäsongen med ett utekök

KATEGORI

Förläng grillsäsongen med ett utekök från Hornbach

Att grilla är något alldeles speciellt och det är få saker som är så förknippat med sommar som detta. Med ett praktiskt utekök där grillen får stå i fokus blir det enkelt att både förbereda och tillbereda maten samtidigt som hela familjen kan umgås i trädgården. Med ett härligt utekök från Hornbach förlänger du sommaren och får flera magiska middagar tillsammans med nära och kära. Det är något speciellt med att laga mat utomhus och med ett smart utekök blir det dessutom enkelt.

Hornbach.se finns ett stort utbud av grillar från välkända varumärken samt färdiga utekök med smarta avlastningsytor som är starten till din nya favoritplats i trädgården. Du kan även bygga ditt eget utekök från start i till exempel trä, betong eller sten. Hur du än väljer att göra ditt nya kök kommer du att kunna förlänga grillsäsongen ända fram till sent på hösten.

utekök 1

Hornbach har en grill för varje utekök

Inget utekök behöver vara det andra likt, men något som alla bör ha gemensamt är en grill. På Hornbach.se finns ett stort utbud av grillar som passar i både det lilla och det stora uteköket. Vilken grill du bör satsa på beror på vad du föredrar och vad du har för behov. Alla grillar håller hög kvalitet och kommer från erkända varumärken såsom Weber, Traeger, Landmann, Napoleon och Tenneker. Läs mer om grillar och se utbudet här.

Inbyggnadsgrillar

En inbyggnadsgrill kan du installera precis där du önskar. Bygger du ditt eget utekök kan en inbyggnadsgrill placeras till exempel i en trä- eller betongskiva. Du får då härliga arbetsytor tillgängliga precis bredvid grillen vilket underlättar vid matlagningen.

Pelletsgrillar

En pelletsgrill passar dig som vill få perfekt resultat varje gång. Dessa grillar är multifunktionella och kan bland annat användas för långsam grillning, rökning och bakning. Med WiFi-funktionen får du dessutom en smart grill som klarar sig själv. Perfekt i det moderna uteköket.

utekök 2

Gasolgrillar

En gasolgrill passar i alla utekök. Den finns i många olika storlekar och är alltid enkel att grilla på. Gasolen gör att den värms upp snabbt och du behöver inte vänta på någon glöd innan du kan börja grilla. Dessutom skapar gasolen en jämn värme över hela gallret, så att allt du grillar blir perfekt tillagat.

Kolgrillar

En kolgrill tar lite längre tid än gasolgrillen att starta men det kan det vara värt tack vare den klassiska grillsmaken och den rökiga doften. Denna grill är oftast av en mindre storlek och passar därmed utmärkt i det lilla uteköket. Brukar du ha många gäster på besök är en stor grilltunna med lock det du ska välja när du vill hålla dig till kolgrillning.

Elgrillar

En elgrill är snabbt klar för användning. I med kontakten, värm upp och på med maten! Enklare kan det inte bli. En elgrill kan användas i stort sett överallt. Det uppstår inte heller någon risk för brandfara från gnistor.

Färdiga utekök med praktiska arbetsytor

utekök 3

Inget utekök är komplett utan smarta arbetsytor som gör det enkelt att tillbereda maten innan det är dags att grilla. På Hornbach finns flera färdiga uteköksmoduler som bara är att placera där du vill ha dem. Vill du hålla det sparsmakat kan du köpa enkla utekök med en arbetsbänk och hyllor. Dessa är tåliga mot regn och kan lätt plockas undan när sommaren är över. Vill du istället ha ett mer avancerat trädgårdskök finns moduler som även har vask och rinnande vatten. På Hornbach.se kan du köpa flera färdiga uteköksmoduler som gör det till en fröjd att laga mat utomhus.

Bygg ditt eget utekök

Är du händig kan du istället för att köpa ett färdigt utekök bygga det själv. Bra material som tål att vara utomhus och som blir snygga är till exempel trä, betong och sten. Hur du ska bygga köket och hur det ska se ut är det bara du som bestämmer. Utgå från hur din uteplats ser ut och gör en noggrann ritning innan du börjar bygga.

Så här bygger du ett utekök i trä och betong:

  1. Bygg en stabil stomme av träreglar.
  2. Bygg en gjutform för bänkskivan som ska vara i betong. Ska du ha en vask eller grill i skivan är det viktigt att du tänker på detta.
  3. Gjut bänkskivan med armeringsjärn och betong.
  4. Lasera stommen i den färg du önskar.
  5. Bygg hyllplan inuti stommen för smart förvaring av köksredskap.
  6. Placera bänkskivan på stommen och montera vask, grill och vatten.
  7. Klä in stommen med mindre träreglar som du sedan målar i samma färg som stommen.
  8. Laga mat och njut i ditt nya utekök som du själv har byggt.

Detta är bara ett exempel av många olika sätt att bygga ett eget utekök på. Oavsett hur du väljer att bygga ditt, hittar du materialen du behöver på Hornbach.se.

Smart förvaring med en redskapsbod

Ett trädgårdskök kommer med flera saker som behöver förvaring under vintern såsom grill, uteköksmoduler, bord och stolar. Allt detta förvarar du smidigt i en redskapsbod från Biohort. Denna redskapsbod håller högsta kvalitet och är utformad av industridesigners som vet vad som krävs. Boden är tålig och underhållsfri samt enkel att montera själv. Den är gjord av stabilt stål med en säker dörr som går att montera på alla sidor. På taket finns en funktionell takränna med inbyggd lövsil och inuti finns en akrylglasslinga som ger bra med belysning i hela boden. Med en redskapsbod från Biohort kan du vara trygg med att alla dina trädgårdsmöbler och köksmoduler håller sig fina även till nästa år.

Hornbach hjälper dig med ditt projekt

utekök 4

Oavsett om du vill köpa ett färdigt utekök eller bygga ditt eget från grunden hittar du allt du behöver på Hornbach.se till ett lågt pris. I deras breda sortiment finns mängder av grillar och färdiga köksmoduler som levereras snabbt och smidigt hem till dig. På Hornbachs varuhus finns flera duktiga och kunniga projektrådgivare som gärna hjälper dig med inspiration och planering av ditt nya kök. Uppfyll drömmen om ett härligt utekök där du kan grilla hela sommaren – och lite till. Glöm inte bjuda på en stor grillfest när det nya köket är på plats!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -