Huslivet: Att göra i maj 2024

KATEGORI

Oavsett var ni befinner er i landet har nog våren kommit smygande och förhoppningsvis har ni hunnit njuta lite av en vårsolig trädgård.

När gräsmattan sätter fart är det lätt att hitta ojämnheter och kala fläckar, så ladda skottkärran med dressjord och gräsfrö och ta ett varv. Fyll i ojämnheter och stödså där det behövs så ser du snart resultat.

Björken är bra att ha koll på, inte bara för den som är allergisk, så snart den fått musöron är det nämligen dags att beskära rosor, så håll ett öga och ha sekatören redo. Passa samtidigt på att se över dina perenner, i maj går det alldeles utmärkt att dela och plantera om, så vill du flytta runt i trädgården är det bra tid nu.

Nu börjar det också bli dags för det som förodlats att flytta ut, men ta det försiktigt. Solen är stark och det är fortfarande svalt i skuggan så börja försiktigt så att växterna får en chans att vänja sig.

I grönsakslandet är det bara att köra på, det finns gott om sorter som går att så tidigt på friland. Spenat, rädisor, rucola och bondbönor är utmärkta att börja med, sallad, morötter och rödbetor kommer näst medan bönor och squash trivs bäst när jorden hunnit får lite värme.

Och du glömmer väl inte att gödsla?
Allt som växer behöver näring, så se till att ladda krukor, land och bäddar med gödsel så ger du växterna en riktig kickstart!

Har du inte oljat altanen än är det bara att sätta fart. En omgång med ekotipsets mirakelmedel, en skvätt olja och så snart den har torkat kan du börja fylla upp med möbler och växter – och det är väl ändå vad vi alla har väntat på!

Att göra i maj:

  • Så grönsaker
  • Beskära rosor
  • Dressa gräsmattan
  • Dela perenner
  • Olja altanen
  • Gödsla

Rengör altanen

Ekotipsets mirakelmedel är fenomenalt för att rengöra altanen, och nästan allt annat.  Enkelt att spraya på, efter bara ett par minuter släpper alger och smuts direkt!

  • 2 dl ättikssprit 12%
  • 3 dl vatten
  • 5 droppar diskmedel

Fler smarta tips på ekotipset.se

Glöm inte krukväxterna

Det är lätt att ivrigt kasta sig ut i trädgården i maj, men glöm inte bort dina krukväxter, de växer för fullt just nu och behöver också  lite extra näring.

1

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -