Huslivet i Juni

KATEGORI

Nu är tiden när det växer så det knakar i våra trädgårdar, och även om vi njuter känns det kanske inte alltid helt enkelt att hinna med.

I grönsakslandet växer det förmodligen för fullt, en fröjd för ögat men glöm inte att gallra – grönsaker behöver utrymme för att kunna växa och frodas.

Tomaterna kan också behöva tjuvas, i en tät och buskig planta har solen svårt att nå tomaterna så var inte rädd för att gallra.

Passa också på att ta ett varv i perennrabatten, klipp bort vissna blommor och ansa plantorna så är det lätt att se vad du behöver komplettera med. I juni är handelsträdgårdarnas utbud som störst och en perfekt tid att plantera perenner. Har du tålamod och vill hålla nere kostnaden, så själv.

Att fröså perenner är inte alls särskilt svårt – så nu och ställ på en skyddad plats i trädgården så är de redo att ta plats i rabatten till hösten.

Så snart sommarvärmen är här på riktigt kommer vi nog tillbringa större delen av tiden utomhus och ska du ut och njuta av sommarvärmen, varför inte låta krukväxterna följa med?

Många av våra krukväxter mår riktigt bra av att vara ute på sommaren och är lika snygga ute som inne. Monstrera, palmer, liljor, aloe, kalanche, hibiskus och bägarrankor är bara några exempel på växter som gör sig precis lika bra i lite halvskugga utomhus under sommaren.

Att göra i juni:

  • Gallra i grönsakslandet
  • Tjuva tomater
  • Se över perennrabatten
  • Fröså perenner
  • Ta hand om dina pollinerare
  • Lyft ut krukväxterna

Myggjagare

huslivet juni 1

Ljuva sommarkvällar i all ära, mygg och knott kan verkligen förstöra stämningen. Thermacell MR300 skapar en myggfri zon på 20 m2 ca 448 kr bauhaus.se

Öppna hotell

Bjud in pollinerare till trädgården med blommande växter och plats för övernattning. Insektshotell i tre våningar ca 130 kr, clasohlsson.se

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -