Skaffa hammock till trädgården

KATEGORI

Skaffa hammock till trädgården

Investera i en härlig hammock att spendera sommarens lata dagar i, du kommer inte att ångra dig! Här ger vi tips om vad du ska tänka på kring köp och hur du på bästa sätt placerar den i din trädgård.

Vem vill inte ha en mjuk soffa i trädgården som dessutom har ett tak och gungar? Många trodde nog att hammockens tid var förbi, men så är det inte. Det finns få saker som är så mysiga som att slå sig ner i en mjuk hammock och gunga sig till ro under varma dagar. En perfekt plats för att samla energi – precis det som semester handlar om!

hammock
Bild: Furniturebox

Placering – en plats för vila och läsning

Hammocken är en plats för vila och läsning. Faktum är att du faktiskt sover riktigt bra där, just eftersom denna klassiska trädgårdsmöbel gungar. Redan från barnsben har vi människor med oss att vi faktiskt somnar bättre i ett vaggande tillstånd, något som kanske hänger med hela vägen från mammas mage. Hammocken är således ett bra sätt att slappna av på för personer som har sömnsvårigheter eller känner sig stressade och spända. Men om du inte bara vill sova i hammocken, så är det även en ypperlig plats för läsning. Varför inte inreda den till en liten läshörna? Se till att placera din hammock på antingen en altan eller på en stilla lite avsides plats i trädgården. Ställ den inte på den absolut soligaste delen av tomten, där passar det bättre med andra möbler. Om du har en vacker blombuske eller ett härligt äppelträd – placera den nära dessa så har du även något extra vackert att titta på under din vilostund.

hammock
Hammock tillverkad av en gammal studsmatta

Modeller och marknad

Om du är ute efter en speciell hammock kan vi meddela dig om att det finns en stor marknad och ett stort utbud, på gott och ont! Det kan vara svårt att se skillnaden i funktion då de flesta är lika, så det gäller att du går mest på modell, utseende och på ett pris som passar dig när du väljer. Till exempel finns det klassiska modeller och de som är lite mer moderna i sitt utförande, såsom hammockmodeller som hänger i en ställning och modeller som du kan hänga upp i ett träd. Ta den som faller dig bäst i smaken! Men, för att kunna vägleda dig i djungeln av hammockar följer här lite tips:

  • Skaffa en i trä om du kan tänka dig underhåll inför varje säsong.
  • Skaffa en i metall för att slippa lika mycket underhåll som en i trä kräver.
  • Se till att det ingår, eller går att köpa till, riktigt sköna dynor. Trädgårdsmöbeln kommer inte göras rättvisa utan dessa.
  • Bedöm om du vill ha en modell där ryggstödet går att fälla bakåt eller inte, det är ofta en kostnadsfråga.
  • Se till att hammockens tak är lätt att vinkla eller ta bort, för att kunna växla mellan sol och skugga.
  • Fundera över antal sittplatser och storlek.
  • Glöm inte att skaffa ett hammockskydd i vattenavvisande material.

hammock

För camping eller sommarstuga

Om du redan har en hammock hemma och är såld på idén, så förstår vi att du saknar den när du är på resande fot eller i sommarstugan. Misströsta icke! Det finns en variant på en portabel hammock, där du dessutom sover väldigt bra. En så kallad Hennessy hammock lämpar sig väl att ta med på campingsemester eller att ha i sommarstugan och hänga upp den mellan två träd. Det gäller att vara smart, och denna portabla gunga för vila packar du enkelt ner i en väska eller i bakluckan!

hammock
Hennesy hammock

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -