Trädgårdsmöbler – vårens nyheter 2015

KATEGORI

Trädgårdsmöbler i våra trädgårdar! Mer medelhav

Trädgårdens rum liknar mer och mer våra ombonade vardagsrum. Det är otvunget och ombonat med patinerade möbler och krukor. Vi flyttar med färgglada caféstolar efter solens gång och vi hänger upp amplar igen. Villaliv har pratat med Stefan Nilsson, Trendexpert, och spanat in vårens nyheter.

Text Eva Linetti 

 

Stefan Nilsson-Villaliv

Det är jag som är Stefan Nilsson, trendexpert och aktuell med en idéträdgård på mässan Nordiska Trädgårdar.

 

Vilka är de starkaste trenderna för trädgårdsmöbler 2015?

–Den rustika trenden finns kvar, med återvunna gamla möbler, och förkärleken för det patinerade. Vi ser det till exempel på terracottakrukor med färdig mossa på. Medelhavstrenden är också stor med caféstolar i klara färger. Sen är ju odlingstrenden stor och trenden att vi vill vara längre i våra trädgårdar.

 

Är det några nya material, färger eller former?

–Nej det är trä, metaller, rotting och plast. Men möblerna blir mindre. Det är pendeln som svänger och går mot mindre intima och flyttbara grupper. Så man kan flytta till solen eller skuggan. Trädgårdsmöblerna följer också med den nya livsstilstrenden som går från det vi kallar ”fine dining” till ”fun dining”. Och det inbjuder till en mer otvungen trädgård. Det blir mer låga glas och rutiga dukar. Vi blandar nytt, ärvt och loppis. Och vi möblerar med massa växter och amplar. Och så behöver vi mer belysning, segeldukar, parasoller, filtar och värmeaggregat för att kunna förlänga kvällarna och sommaren.

 

Återspeglas trenderna i utbudet?

–Ja. Det märks mest på de snabbrörliga produkterna som glas och krukor. Det går lite långsammare på möbler. Men det är absolut en medelhavsinspirerad look som gäller.

 

Har du en trädgård?

–Ja, jag har ett sommarhus som är vinterbonat och som är en tillflyktsort året runt. Här kan jag tända en brasa, jag odlar lite, grillar på kvällen, pysslar och lär mig. Det är sånt vi gillar idag. Livsstilstrenden är att vara sin hobby och visa sin kunskap genom att göra allt ifrån eget surdegsbröd till att odla sina grönsaker och identifiera fåglar.

 

Vilken är din favoritplats i trädgården?

– Vi ärvde en sittgrupp från sjuttiotalet som vi målade gul. Den är full med kuddar i olika mönster och färger, som turkos och orange. Där ligger jag i soffan och löser korsord.

 

Fun dining – ny livsstilstrend!

Cafégrupp-Fermob-Villaliv

Ett otvunget trädgårdsliv och en blandning av nytt, ärvt och loppis låter väl skönt? Här en vit cafégrupp under hemvävda dukar. Från Fermob.

 

 

Trädgårdsmöbler-IKEA_Villaliv

Svalkande solskydd och grönskande insynsskydd skapar en härligt sommarlounge att hänga på. Från Ikea.

 

 

Naturtroget eller färgstarkt?

Trädgårdsmöbler-Brafab-Villaliv

– Årets trend i konstrotting är att den ska se allt mer verklighetstrogen ut, berättar Mattias Sjödahl, på Brafab. Vi går från svart/grått till beige- och brunmelerat. Vi tror också att medvetenheten kring ursprunget på trämöblerna kommer öka. Till vänster en charmfull mix från Brafab.

 

Caféstolar-Skaargarden-Villaliv

Caféstolar i olika färger. Fint att blanda! Från Skaargarden.

 

 

Bekymmerslöst sommarliv!

Sittgrupp-IKEA-Villaliv

En liten sittgrupp är toppen. På morgonen står den på frukostplatsen i solen Och på kvällen är den en del av långbordet. Materialet ser ut som trä, men är helt underhållsfritt. Från Ikea.

 

Aluminiumstolar-Fermob-Villaliv

Aluminumstolar i de sköna färgerna plommon, turkost och vitt. Från Fermob.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas