Äppelmos med kanel och ingefära

KATEGORI

Äppelmos med kanel och ingefära.

Sylta och safta Äppelmos

Mycket uppskattat och mycket god att servera varm tillsammans med en kula vaniljglass och något krispigt för att bryta texturen, t ex degsmul eller digistive. Även jättegod på morgongröten eller i yoghurten.
Håller cirka 2-3 veckor i kylen.

Ingredienser

  • 1 stor syltburk
  • 1 kg röda äpplen
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk färsk riven ingefära

Recept och foto: mittkok.se

Gör så här

  1. Skala äpplena, skär dem i tärningar och tag bort kärnhusen.
  2. Lägg frukten i en kastrull och häll på vattnet. Häll sedan i resterande ingredienser.
  3. Låt koka upp och koka sedan på svag värme under lock ca 10-15 minuter tills äpplena är mjuka. Tag av från spisplattan.
  4. Mosa med stavmixer eller potatisstöt till önskad konsistens.

 

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -