- Annons -

Äppelmos med kanel och ingefära.

Sylta och safta Äppelmos

Mycket uppskattat och mycket god att servera varm tillsammans med en kula vaniljglass och något krispigt för att bryta texturen, t ex degsmul eller digistive. Även jättegod på morgongröten eller i yoghurten.
Håller cirka 2-3 veckor i kylen.

Ingredienser

  • 1 stor syltburk
  • 1 kg röda äpplen
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk färsk riven ingefära

Recept och foto: mittkok.se

Gör så här

  1. Skala äpplena, skär dem i tärningar och tag bort kärnhusen.
  2. Lägg frukten i en kastrull och häll på vattnet. Häll sedan i resterande ingredienser.
  3. Låt koka upp och koka sedan på svag värme under lock ca 10-15 minuter tills äpplena är mjuka. Tag av från spisplattan.
  4. Mosa med stavmixer eller potatisstöt till önskad konsistens.

 

 

- Annons -