Blåbärssylt

KATEGORI

 

 

Blåbärssylt
Blåbärssylt

Med mjuk smak av vanilj

?Tips! Det går bra att minska på syltsockret i detta recept.

 

Ingredienser (5 dl)

  •  500 g rensade blåbär
  •  500 g syltsocker
  •  0.5 dl vatten
  •  vaniljstänger

Recept och foto: Coop.se

Gör så här

  1. Lägg blåbär, socker och vatten i en rymlig kastrull.
  2. Skär vaniljstängerna på längden, gröp ur vaniljfrön och lägg frön och stänger i kastrullen.
  3. Koka långsamt upp och rör om då och då. När sockret smält, koka på hög värme cirka två minuter.
  4. Skumma av, ta bort vaniljstängerna och häll upp sylten i rena, varma burkar. Låt sylten svalna, sätt på lock och förvara i kyl.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -