Lingonchutney med rödlök
Härligt komplement till höstens viltgrytor
? Tips! Lingonchutneyn passar bra att förbereda i god tid. I en väl rengjord och försluten burk håller den sig flera veckor i kylen.
Recept och foto: Icakuriren.se
Ingredienser
- 1 styck stor rödlök
- 0.5 stycken röd chili
- 1 matsked smör
- 1 styck lagerblad
- 3 stycken kryddnejlikor
- 1 bit kanelstång
- 3 deciliter lingon – frysta eller färska
- 0.5 deciliter rödvinsvinäger
- 1 deciliter råströsocker
Recept och foto: Icakuriren.se
Gör så här
- Skala, halvera och skiva löken. Dela, kärna ur och skiva chilin. Fräs lök och chili mjuka i smöret utan att de tar färg. Tillsätt lagerblad, kanelstång och kryddnejlikor och fräs lite till.
- Häll på lingon, vinäger och socker och låt sjuda i cirka 20 minuter eller tills chutneyn börjat tjockna (den tjocknar ytterligare när den svalnar).
- Häll upp i en ren burk och förslut.