Lingonchutney med rödlök

KATEGORI

 

 

Lingonchutney med rödlök

Lingonchutney

Härligt komplement till höstens viltgrytor

? Tips! Lingonchutneyn passar bra att förbereda i god tid. I en väl rengjord och försluten burk håller den sig flera veckor i kylen.

Recept och foto: Icakuriren.se

 

Ingredienser

  • 1 styck stor rödlök
  • 0.5 stycken röd chili
  • 1 matsked smör
  • 1 styck lagerblad
  • 3 stycken kryddnejlikor
  • 1 bit kanelstång
  • 3 deciliter lingon – frysta eller färska
  • 0.5 deciliter rödvinsvinäger
  • 1 deciliter råströsocker

Recept och foto: Icakuriren.se

Gör så här

  1. Skala, halvera och skiva löken. Dela, kärna ur och skiva chilin. Fräs lök och chili mjuka i smöret utan att de tar färg. Tillsätt lagerblad, kanelstång och kryddnejlikor och fräs lite till.
  2. Häll på lingon, vinäger och socker och låt sjuda i cirka 20 minuter eller tills chutneyn börjat tjockna (den tjocknar ytterligare när den svalnar).
  3. Häll upp i en ren burk och förslut.

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -