- Annons -

 

 

Rönnbärsgelé
Sylta och safta Rönnbär

Underbart röd gelé som passar fint till allt slags viltkött.

 

Ingredienser

  • 2 l frostbitna eller frysta rönnbär
  • 1 st syrligt äpple
  • 5 dl vatten
  • 9 dl strösocker per liter avrunnen saft

Recept: Köket.se

Gör så här

  1. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftor, rönnbär och vatten i en gryta. Låt koka i ca 30 minuter.
  2. Låt massan självrinna genom en silduk i minst 30 minuter.
  3. Tillsätt socker efter mängd saft. Koka på inte alltför stark värme i ytterligare 20 minuter. Skumma och gör geléprovet; Lägg lite gele på ett fat och ställ in i kyl. Se om den stelnar när den svalnat låt den annars koka lite till.
  4. Ös upp på väl rengjorda burkar och förslut.

 

- Annons -