- Annons -

Värmeskolan Del 4: Inomhusmoduler

värmeskolan
Bildkälla: CTC.se

Ett luft/vattenvärmesystem består av en utomhusdel och en inomhusdel. Till utomhusdelen räknas värmepumpen som ska placeras intill husväggen.

Inomhusdelen sköter styrningen av värmepumpen, hit räknas elpannan och varmvattenberedaren. Det vanligaste är att inne- och utedelen levereras som ett komplett paket från samma leverantör. Men om du har en fungerande elpanna kan det räcka med att köpa en luft/vattenvärmepump som kopplas till systemet genom så kallad dockning.

Alla inomhusmoduler från CTC är utrustade med ett unikt styrsystem som används för att beräkna husets värmebehov. Styrsystemet ser till att värmepumpen arbetar effektivt och att rätt mängd värme och varmvatten produceras. Styrsystemet kommer du åt med hjälp av en logisk pekskärm, precis som på din smartphone. Pekskärmen är dessutom i färg och har tydliga symboler.

Miljövänligt och förnybart:

Inomhusmodulen styr värmepumpen som använder solenergin som lagrats mark, sjö eller i luften. Det du då får är gratis, miljövänlig energi som hjälper till att minska utsläpp CO2.

Ekonomiskt och tryggt:

Med värmepump och inomhusmodul från CTC kan du spara upp till 80% av din uppvärmningskostnad.

Bekvämt och flexibelt:

Inomhusmodulen från CTC sköter sig i stort sett själv och det är enkelt att komplettera med andra värmekällor, som t.ex. solvärme eller pool tack vare Energyflex.

Med en inomhusdel från CTC har du flera fördelar såsom:

  • Made in Sweden Utveckling och tillverkning sker i vår egen fabrik i Småland där kvalitetstänkande och innovation går hand i hand. 100% Nöjd – eller pengarna tillbaka!
  • CTC Connect+ – styr din CTC Värmepump från vår app! Med CTC Connect+ styr du värmepumpen från din smartphone. Ladda ner appen kostnadsfritt på App Store eller google play.
  • Du får alltid Energyflex på köpet när du investerar i en värmepump från CTC! Energyflex innebär att din värmepump redan från början är förberedd för att enkelt komplettera med i stort sett allt som finns för uppvärmning.
  • En flexibel trygghetsförsäkring i upp till 16 år!

Se vilka inomhusdelar CTC erbjuder här

- Annons -