Ladda bilen hemma med egen laddbox och få en smidigare vardag

Ladda bilen hemma med egen laddbox och få en smidigare vardag

Äger du en elbil eller en laddhybrid? Då har du med största sannolikhet upplevt att det kan vara både tidsödande och energikrävande att hitta tillgängliga laddplatser. När du väl har hittat en laddstation är det inte sällan kö och när det väl är din tur att ladda din bil kan det dröja ett bra tag innan du kan ge dig ut på vägen igen, eftersom du behöver vänta medan bilen laddar.

En smidig lösning som underlättar vardagen rejält för en elbils- eller laddhybridsägare är därför att installera en egen laddbox i anslutning till sin bostad. Men vad är egentligen en laddbox, och fungerar det inte lika bra att ladda sin bil i ett vanligt vägguttag? Här går vi igenom allt du behöver veta för att kunna ta beslutet om en egen laddbox är en bra investering för dig!

Vad är en laddbox?

En laddbox är en elinstallation med ett uttag som är anpassat specifikt för laddning av elbilar och laddhybrider, vilket gör att laddningen av din bil sker på ett säkert och effektivt sätt. En laddbox kan till exempel sättas upp på väggen i ditt garage eller sättas på en stolpe intill bilens parkering.

Läs också: Färdiga husmodeller för en mindre budget

Kan man ladda sin elbil i ett vanligt vägguttag?

Att ladda sin bil i ett vanligt vägguttag är ingenting att rekommendera ur säkerhetssynpunkt, då detta riskerar att överbelasta elsystemet i din bostad – något som i värsta fall kan leda till att en brand uppstår. Till skillnad från vägguttaget är en laddbox utvecklad specifikt för laddning av elfordon, vilket innebär att en laddbox laddar din bil på ett säkert sätt.

Fördelar med en egen laddbox

  • Du sparar tid

Eftersom du kan ladda din bil i anslutning till hemmet – till exempel på natten när du sover – sparar du ordentligt med tid. Du slipper förgäves leta efter laddplatser, men framförallt slipper du spendera tid på att sitta och vänta medan bilen laddas upp.

  • Säker laddning

En laddbox är utvecklad för att klara av en hög belastning under längre tid och stoppar laddningen när batteriet är fullt. Dessutom kommunicerar den eventuella fel som uppstår.

  • Effektiv laddning

När du investerar i en laddbox kan du utnyttja hela bilens laddkapacitet, vilket innebär att du kan ladda din bil upp till 10 gånger snabbare jämfört med när du laddar bilen i ett vanligt vägguttag.

Laddtec – din trygga leverantör och installatör av laddboxar

Laddtec är din trygga leverantör och installatör av laddboxar som utvecklar och erbjuder smarta koncept inom laddlösningar som de själva vill använda sig av. Företaget grundades av två erfarna elinstallatörer med mångårig erfarenhet av elbilsladdning. Man drivs av en vilja att underlätta människors vardag genom att få fler att upptäcka de många fördelarna och den förenklade vardag en egen laddbox innebär.

Laddtec tillhandahåller kostnadseffektiva helhetslösningar för dig som vill installera en laddbox i anslutning till din fastighet. Då företaget både är leverantör och installatör slipper du dyra mellanhänder och förenklar processen när din laddbox ska installeras. Laddtecs kompetenta och engagerade medarbetare hjälper dig med rådgivning inför din installation och ser därefter till att din laddbox installeras enligt konstens alla regler efter dina behov och din fastighets förutsättningar.

Zaptec – Nordens mest sålda laddbox

Laddtec installerar kvalitetssäkrade, användarvänliga laddboxar från Zaptec, som är världsledande inom smarta laddningssystem för elbilar. Zaptec har en unik och patenterad teknologi med en mängd fördelar som gör att din bil laddas säkert såväl som effektivt.

zaptect box

När du beställer en laddbox från Laddtec får du alltid ett fast pris där installation ingår – för att du ska få den mest driftsäkra lösningen samtidigt som du slipper oroa dig för oväntade pristillägg. Du får dessutom alltid en av marknadens generösaste garantier på hela fem år, som gör att du kan känna dig trygg med att du kan förlita dig på din laddbox långt in i framtiden.

Detta ingår i ditt fasta pris när du väljer Laddtecs smidiga helhetslösning:

  • En kvalitetssäkrad laddbox från Zaptec
  • Rådgivning från Laddtecs professionella installatörer som guidar dig i placering av laddboxen och som även visar dig hur du praktiskt hanterar den efter installationen
  • Komplett installation av din laddbox
  • Personskyddsbrytare
  • Inbyggt DC-skydd som skyddar från strömläckage
  • Garanti på 5 år
  • Hjälp för att ta del av bidraget för din installation

Bidrag när du installerar en laddbox

Visste du att du kan få bidrag som täcker en stor del av kostnaden när du installerar din laddbox? I januari år 2021 infördes en form av skattereduktion som hanteras av Skatteverket som följer en liknande modell som ROT/RUT-avdraget. Detta ekonomiska stöd har tagits fram för att påskynda övergången till klimatsmarta fordon i Sverige. En förutsättning för att få ta del av bidraget är att du som gör ansökan antingen äger eller har nyttjanderätt till fastigheten laddboxen installeras i anslutning till.

När du köper och installerar din nya laddbox genom Laddtec får du ett avdrag på 50 % direkt på din faktura. Du som kund behöver alltså inte göra någonting för att ta del av bidraget, utan Laddtec sköter processen med ansökan om bidraget åt dig.

Är du redo att upptäcka friheten det innebär att ha en egen laddbox i anslutning till din bostad? Då är du varmt välkommen att kontakta Laddtec, som gladeligen besvarar dina frågor och funderingar kring hur en laddbox kan underlätta din vardag!

laddtec logo

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -