Gör din egen marmorering

Gör din egen marmorering

Marmorerade papper har ofta används till att göra omslag på exklusiva böcker och pärmar. Att marmorera papper är ett enkelt och roligt sätt att göra kreativa, vackra och färggranna papper för pärmar, omslagspapper eller vykort.

Varför inte designa eget omslagspapper till julklapparna?

Detta behöver du:

 • vita A3 papper
 • marmoreringsfärger
 • marmoreringslim/Nitor cellulosaklister
 • 10 liter kallt vatten
 • stor vattenbalja
 • visp
 • tvättklämmor + en lina (för att hänga konstverken på tork)

Så här gör du

 1. Rör ihop en flaska cellulosaklister med ca 10 liter kallt vatten. Låt stå minst 30 minuter, men det kan med fördel stå till nästa dag.
 2. Häll klisterblandningen i en balja eller på en ugnsplåt.
 3. Blanda färgen med vatten till en konsistens likt filmjölk.
 4. Droppa eller stänk ut färgen i klisterbadet. Gör ett mönster med en strumpsticka eller ett grillspett genom att doppa stickan ytligt och dra runt.
 5. När du gjort mönstret släpper du ner pappret på vattenytan. Lägg ner pappret genom att du håller i det diagonalt. Lägg först ner från det hörnet du har närmst dig och läggsakta ner det i riktningen diagonalt från dig.
 6. Låt papperet ligga i badet ca 5-10sekunder. Ta upp det genom att dra papperet försiktigt längst kortsidan mot dig, så att överflödet skrapas bort. Häng papperet på tork.
 7. När papperet torkat kan du med fördel lägga det i press för att få det slätt! Vill du göra fler motiv börjar du om från punkt 4 igen. Om du får områden på pappret som inte färgats beror det på att du lagt ner det för snabbt. Luften har inte hunnit undan utan det blir som en bubbla där färgen inte fäster.
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -

Relaterade artiklar