Recept på Pasta Trucioli med chili, vitlök och räkor
Hur ofta vill man inte bara att maten ska bli färdig snabbt? Här kommer räddningen i form av två av Dennis snabblagade pastafavoriter, de tar nästan inte längre tid än att koka pastan. Perfekta en vardagskväll men funkar precis lika bra till helgen med något gott att dricka till.
Läs också: Steka entrecote som proffs – 5 enkla steg alla klarar
Först ut är en otroligt enkel anrättning som nog egentligen kommer från restaurangen där jag jobbar nu. Den bör serveras ganska het och här är min variant. Gillar du inte stark mat är det bara att minska på mängden chili och vitlök.
Antal portioner: 2
Ingredienser
- 200 gram Truciolipasta
- 100 gram cocktailtomater (ca 15 st)
- 60 gr babyspenat (ca 2 nävar)
- 3 st vitlöksklyftor skalade och skivade supertunt på mandolin
- 7 gr Röda chiliflakes (jag tycker libanesiska Abibo är lagom stark)
- 10 gram bladpersilja, endast bladen, fint skurna
- 1,5 dl olivolja
- 1 dl lag från räkorna
- 50 gram smör tärnat och kylskåpskallt
- 200 gram handskalade räkor av bra sort. (Köps i burk och ligger i en lag)
Gör så här:
- Koka pastan enligt beskrivning på paketet. När du hällt i pastan i vattnet, hetta upp en stekpanna med olja, lägg ner chili och vitlök och fräs i ca 30 sekunder.
- Häll ner de delade tomaterna samt den finskurna persiljan, snurra runt dem i pannan tills de blir lite mjuka. Sila av vätskan från räkorna men spara ca 1 dl.
- Nu borde pastan vara klar. Häll av pastan och lägg ner i stekpannan tillsammans med tomaterna och chilin och blanda det väl.Häll på lagen från räkorna och koka upp.
När det börjat småkoka rör ner smörkuberna och blanda tills såsen blir lite krämig. - Vänd ner räkorna och spenaten innan servering. Personligen tycker jag det är gott att riva lite parmesan över det hela.
Läs också: Havregrynsgröt: En näringsrik start på dagen