Halloumiwrap med vitlökssås med mynta och granatäpple

KATEGORI

Här är en wrap med härlig sälta från halloumi och sting från vitlök som serveras som en halloumiwrap. Den söta honungen och det fräscha granatäpplet blir pricken över i:et. Smakexplosion utlovas.

Recept på Halloumiwrap

Ingredienser: (4 portioner)

  • 200 g halloumi
  • 1 aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 röd chili
  • 1 msk flytande honung
  • + extra till servering
  • 4 naanbröd
  • salladsblad
  • 1 dl granäppelkärnor
  • finhackad mynta
  • rapsolja till stekning

Vitlökssås med mynta

Vitlökssås med mynta är en frisk och smakrik sås som kombinerar den skarpa smaken av vitlök med den fräscha tonen av mynta. Denna sås är perfekt som tillbehör till grillade rätter, sallader eller wraps, och ger en härlig kontrast till kraftiga smaker. Med sin krämiga konsistens och uppfriskande smak är vitlökssås med mynta ett utmärkt val för att lyfta vilken måltid som helst.

Du behöver:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 4 msk finhackad mynta
  • 2 krm salt

Gör så här:

Skala och pressa vitlöken och rör ihop med övriga ingredienser till såsen. Ställ in i kylen. Skiva halloumin och auberginen. Lägg aubergineskivorna i en skål och strö över 1 tesked salt. Låt dra i 30 minuter. Ta sedan bort vätskan med hushållspapper.

Kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop chili och honung i en skål och vänd ner halloumiskivorna. Hetta upp en panna med olja och stek halloumin med marinaden tills osten får fin färg på båda sidorna.

Ta upp ur pannan och ställ åt sidan. Häll lite mer olja i pannan och stek aubergineskivorna tills de får fin färg.

Fyll bröden med vitlökssås, sallad, aubergine och halloumi. Toppa med granatäppelkärnor, honung och mynta.

Läs också: Kyckling i teriyakisås: Riktigt gott på grillen

Tips:

Det bästa med den här rätten är att du egentligen kan använda vilket bröd som helst. Hinner du inte göra egna naanbröd kan du använda till exempel tortillabröd eller orientaliskt bröd. Värm dem gärna snabbt i en torr panna.

Recept på Naanbröd (12 bröd)

Naanbröd är ett mjukt och luftigt indiskt flatbröd som traditionellt bakas i en tandoorugn. Det serveras ofta varmt, ibland med smör eller vitlök, och är ett perfekt tillbehör till curryrätter och andra indiska rätter. Naanbröd har en mild smak och en härlig konsistens, vilket gör det mångsidigt och uppskattat i många kök runt om i världen.

Ingredienser:

  • 1 tsk torrjäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 6–7 dl vetemjöl

Gör så här:

Häll ner jäst och vatten i en stor bunke och rör om tills jästen har lösts upp. Tillsätt yoghurt och salt. Häll ner mjölet lite i taget. Arbeta degen för hand, i hushållsassistent eller med en elvisp med degkrokar, tills du har en jämn och smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.

Ta upp degen på en mjölad köksbänk och dela i 12 bitar. Kavla ut varje degbit tunt och platt. Stek bröden på hög värme i en torr stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida. Borsta bort eventuellt mjöl som hamnar i pannan innan du steker nästa bröd.

Vintips till maten

halloumiwrap 1

Lindeman’s Bin 30 Sparkling Rosé, 750 ml, är en elegant mousserande rosé som kommer i en lättare glasflaska. För endast 89 kr får du en fruktig smakupplevelse med inslag av smultron, vit persika, hallon och blodgrapefrukt. Denna rosé är perfekt för festliga tillfällen eller som en uppfriskande aperitif, och dess balanserade smakprofil gör den till ett bra val.

Lindeman’s Bin 30 Sparkling Rosé
750 ml i en lättare glasflaska
Pris: 89 kr
Smakprofil: Fruktig smak med inslag av smultron, vit persika, hallon och blodgrapefrukt.

Food to share

”Food to share – Matglädje, snacks och vardagsmat” är den första kokboken från Alma Hassan. I boken hittar vi en massa härlig inspiration, helt utan pekpinnar – på med ost, salt och kryddor!

food to share
Foto: ulrika pousette

Boken finns att köpa på Adlibris – klicka här.

Besök Alma Hassans instagramkonto @snackstoshare.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -