Laab Mo Recept – Autentisk thailändsk köttfärssallad

KATEGORI

Vad är Laab mo? Nu tänker jag tipsa om en otroligt enkel Thai-inspirerad rätt, jag säger inspirerad för att jag ändrat lite och valt några ingredienser som, i min värld, är det godaste som finns. Man skulle kunna beskriva den som en ljummen fläskfärs-sallad, serverad med ris, och det viktigaste av allt, rå spetskål, gurka, koriander och vårlök i en skål vid sidan av.

Detta har blivit lite av vår ersättning till fredags-taco och än så länge har alla som varit här och smakar bett om receptet efteråt. Jag vill dock varna för att det är väldigt mycket hetta i denna anrättning så gillar du inte stark mat eller koriander behöver du nog inte testa!

Ingredienser (4 personer)

  • 600 gr fläskfärs
  • 1 paket Laab-Namtok kryddmix
  • 1 rödlök
  • 1 bunt asiatisk vårlök
    2 knippen färsk koriander
  • 2 kvistar thai sweet basilika
  • 1 citron – saften
  • 2 cl Mega Chef fisksås

Kryddmix, grönsaker och fisksåsen hittar du en asiatisk livsmedelsbutik.

Förslag att servera vid sidan av

  • Spetskål
  • Mynta
  • Koriander
  • Vårlök
  • Gurka
  • Kokt ris

Så här lagar du Laab Mo

Koka ris. Tvätta vårlök, thaibasilika och koriander i kallt vatten, slunga dem torra i en salladsslunga Plocka bladen på thaibasilikan, skär koriander och thaibasilika lite grovt. Skala rödlöken och dela på mitten, skiva sedan så tunt det bara är möjligt.

Skär vårlöken i ca 1/2 cm långa bitar. Lägg allt i en skål under tiden du steker färsen. Hetta upp en stekpanna och fräs färsen i lite matolja, rör runt hela tiden, den ska stekas utan att ta färg men bli lite smulig, släpper färsen vätska så låt den koka bort. Tillsätt kryddmixen till färsen och stek ytterligare någon minut.

Lägg den färsen i en stor skål, blanda ner citronsaft, fisksås och till sist alla grönsaker. Smaka av, vill du ha mer syra tillsätt citronsaft, för mer sälta stänk på lite mer fisksås.

Lägg upp övriga grönsaker i en skål, servera som tillbehör tillsammans med kokt ris.

Hur äter man Laab Mo?

Det är superenkelt! Ta en sked med ris och färsblandning och knapra på grönsakerna upptill.

– Kombinationen ger dig den fulländade upplevelsen.

Läs också: Bechamelsås: 5 enkla steg till perfekt sås varje gång

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -