Golvvärme el – allt du behöver veta om elektrisk golvvärme

Golvvärme el – Fördelar, nackdelar och hur det fungerar

När man ska välja golvvärme el så finns det en hel del att tänka på. Här berättar vi om elektrisk golvvärme – vad det är, hur det fungerar och vilka fördelar det har.

Elektrisk golvvärme är en av de mest populära golvvärmesystemen på marknaden. Systemet består av värmeslingor som ligger under golvets yta och ger jämn och skön värme.

Det finns olika typer av elektriska golvvärmesystem – vattenburen eller elburen golvvärme. Vattenburen golvvärme är kopplad till husets vattenledningar, medan elburen golvvärme är kopplad till husets elsystem

Elektrisk golvvärme är ett perfekt alternativ för den som vill ha en snabb och enkel installation. Dessutom är det ett mycket prisvärt alternativ till andra typer av golvvärme.

Det finns flera fördelar med elektrisk golvvärme. För det första är det ett mycket energieffektivt system, vilket innebär att du kan spara pengar på din energi- och elfaktura.

Det är också ett mycket skonsamt system, som inte tar lika stor påfrestning på golvet som andra golvvärmesystem. Dessutom är det enkelt att installera golvvärme, vilket gör det till ett bra alternativ för de flesta hem.

Läs också: Timpris el: Din ultimata guide till att förstå elpriset

Om du är intresserad av elektrisk golvvärme så finns det många olika leverantörer att välja mellan. Det är dock viktigt att du jämför olika leverantörer och system innan du bestämmer dig – se till att du hittar ett system som passar dina behov och budget.

Kom ihåg att golvvärme är en investering, så se till att du väljer ett system som kommer att vara långsiktigt hållbart.

Vad är elektrisk golvvärme?

Elektrisk golvvärme är en typ av golvvärme som använder el för att värma upp golvet. Värmeslingor ligger under golvets yta och värmer upp golvet när det är påslaget.

Hur fungerar golvärme på el?

När man slår på elektrisk golvvärme så börjar värmekabeln att leda ström. Detta gör att värmen börjar genereras och golvvärmen är nu igång. Värmen sprids sedan jämnt ut i rummet via golvvärmeelementet.

Fördelar med elektrisk golvvärme

Det finns många fördelar med att installera elektrisk golvvärme. Dels är det en mycket prisvärd lösning, men det är också en av de enklaste golvvärmelösningarna att installera. Det tar oftast bara några timmar att få golvvärmen igång, och det är en mycket skonsam värmelösning för golvet. Dessutom kan elektrisk golvvärme användas i alla rum, oavsett storlek.

Vad kostar golvvärme?

Elektrisk golvvärme är billigare än vattenburen och kostar ungefär 500 kronor per kvadratmeter. Golvvärme är ett mycket effektivt sätt att värma upp en villa.

Golvvärmesystem är också effektiva på grund av deras förmåga att distribuera värme jämnt över hela ytan.

Golvvärme är också en miljövänlig uppvärmningsmetod, eftersom det inte kräver någon extra energi för att fungera. Golvvärmepriser varierar beroende på storlek och komplexitet av systemet. Golvvärme är ett investering som kommer att betala sig själv i långa loppet, tack vare dess höga energieffektivitet. Tänk på att det även bidrar till att minska möjligheten för skador orsakade av vatten, is eller fukt eftersom det håller golvet varmt och fuktfritt.

Läs också: Golv som värmer

När man installerar golvvärme el är det viktigt att man använder en kvalitativ värmekabel. Detta för att säkerställa så att värmen fungerar som den ska och inte orsakar några problem. På shoppen.se hittar du ett brett sortiment av golvvärmevärmekablar från kända varumärken som är testade och godkända för installation i golv.

När man ska välja golvvärme så finns det alltså mycket att tänka på. Vi hoppas att denna artikel har gett dig lite mer kunskap kring elektrisk golvvärme, och att du nu känner dig redo att ta det nästa steget i valet av golvvärme.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -