Thermia lanserar Calibra Eco – marknadens första bergvärmepump med framtidens köldmedium R452B

På Thermia arbetar vi ständigt med utveckling och ny teknik för att bidra till ett ännu mer hållbart och klimatstart samhälle. Ett stort steg i denna riktning är vår nya bergvärmepump Calibra Eco – världens första bergvärmepump med det klimatvänligare köldmediet R452B.

Bergvärmepumpar är redan ett miljösmart val eftersom de utnyttjar en förnyelsebar energikälla. Med Calibra Eco i vårt sortiment kan vi ännu bättre möta den växande efterfrågan på miljövänligare alternativ. Med Calibra Eco kan vi erbjuda marknaden en bergvärmepump som inte bara är en av de mest effektiva, utan som redan nu även har nästa generations köldmedium – R452B.

bergvärmepump 1

Det mest rättvisande måttet

Köldmediet R452B har ett väldigt lågt GWP-värde. Detta i kombination med att Calibra Ecos konstruktion inte behöver lika mycket köldmedium som vanligt, så blir den s.k. C02-ekvivalenten* mycket låg jämfört med liknande bergvärmepumpar på marknaden. GWP står för ”Global Warming Potential” och anges i GWP/gram gas. C02-ekvivalenten är det idag mest rättvisande måttet för en produkt och visar GWP-värdet gånger fyllnadsmängd. Det tar alltså även hänsyn till hur mycket köldmedium en specifik produkt innehåller.

Kalibrerar och utnyttjar anläggningen till max

I övrigt är Calibra Eco samma smarta värmepump som Calibra, med alla dess funktioner och fördelar. Tack vare den senaste tekniken kan den kontinuerligt kalibrera in sig efter ditt värmebehov och ditt borrhål. Det gör att din anläggning utnyttjas till max, oavsett om du sätter in den i ett nybyggt hus, byter ut en gammal värmepump eller en annan värmekälla. Calibra Eco har ett högt SCOP-värde (upp till 5,96) och en mycket hög total årsvärmefaktor (SPF**), vilket ger minimal energiåtgång över hela året.

Bredare sortiment med nya effektstorleken 16 kW

Med Calibra Eco stärker vi också vårt bergvärmesortiments effektspann genom att introducera en ny storlek som täcker effektområdet 4–16 kW, vilket ytterligare ökar möjligheten att hitta ett effektivt och klimatsmart alternativ för ännu fler.

*CO2-ekvivalenten är det mest rättvisande måttet för en produkt. Måttet visar GWP-värdet gånger fyllnadsmängd och tar alltså även hänsyn till hur mycket köldmedium en specifik produkt innehåller. GWP står för ”Global warming potential” och anges i GWP/gram gas.

**Total årsvärmefaktor, SPF, är det mått som beskriver hur effektivt din värmepump arbetar över ett helt år, där man även tar hänsyn till varmvattenproduktionen och geografisk placering. Detta räknas fram specifikt för varje hus.

Om Thermia

Thermia AB utvecklar och tillverkar värmepumpar som tillvaratar den naturliga energin i berg, mark, sjö, vatten och luft. Thermia har cirka 200 medarbetare och 200 återförsäljare över hela landet. Huvudort är Arvika i Värmland. Läs mer på thermia.se.

För mer information:
Lars Gyllander, försäljningsdirektör
lars.gyllander@thermia.se
0709-82 86 15

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -