Belysning till spabad – köp monterat eller fixa själv

KATEGORI

När det kommer till spabad så blir de mer och mer moderna med åren som går, inte så konstigt kanske. Här skriver vi både om spabad med inbyggd belysning såsom spottar och annan belysning. Men också om lösningar för belysning till spabad som du kan komplettera ditt befintliga bad med. Perfekt för när mörkret fallit på.

Sommaren kan förlängas med ett spabad, men det fungerar lika väl att ta sig ett värmande dopp där ute även under de mörkare och kallare månaderna. Men, då behövs ordentlig ljussättning. Inte bara runtom och på vägen till ditt spabad, utan även i vattnet. Annars kan vattnet bli mörkt och kusligt, och inte alls så mysigt som du kanske tänkt från början.

Läs också: Tips inför köpet av spabad

Dessutom blir spabadet bra mycket bättre med lite ljusterapi på köpet. Det finns massor av olika varianter av belysning till spabad, testa det som passar dig!

Tänk bara på att el och vatten inte är förenligt, vilket de flesta säkerligen har koll på. Se till att du väljer vattentät belysning och att lampmodellerna är anpassade att lysa under vattenytan i just spabad.

Det kan vara olika belysning till spabad och vanlig pool, eftersom spabad hettas upp. Tänk på att vissa lampor är anpassade för endast våt miljö och andra för bruk under vattenytan. Det är det sistnämnda du ska ha till ditt spabad om lamporna inte ska vara ovan vatten.

spabadsbelysning

LED-belyst bad som standard

De flesta moderna modellerna av spabad på marknaden är utrustade med inbyggd belysning som du kan använda vid mörka bad. Men även en del äldre modeller kan ha inbyggd belysning.

Som standard brukar oftast vattenfall, vred och sittbrunn vara belyst av praktiska skäl, men även handtaget vid insteget. LED-ljus är standard och går att reglera av och på, samt att det oftast går att växla mellan olika ljusstyrkor.

Läs också: Bygga Bastu: 10-stegs guide för bastubygge

I vissa spabad går det också att byta färg på belysningen efter tycke och smak för extra effekt.

Tips! Du kan köpa spabad på Bauhaus.

En häftig effekt är när spabad har belysning precis under och längs vattenlinjen i badet, det ger en trygg känsla när mörkret faller.

Fråga din spabadsförsäljare för att hitta det bad med belysningen som passar dig. Men, glöm inte bort att det alltid går att komplettera med belysning runtom badet och med annan undervattensbelysning som du köper separat.

Tips på annan belysning till spabad

Som tur är har marknaden för belysning som du köper separat till ditt spabad blivit allt större. Det finns allt från enkla billiga och festliga varianter att tända under poolpartyt till mer långsiktig belysning som du kanske har tänd varje helg.

Du kan hitta allt från flytande belysning till varianter som du fäster inuti badkaret. Dessa varianter är alltid batteridrivna och av LED-variant, samt energisnåla. Det finns system som är sammankopplade, eller enstaka smålampor som du sätter på med ett enkelt knapptryck.

Fråga efter utbudet hos större försäljare, annars följer här våra tips på enkel, rolig och prisvärd belysning för spabad.

  • LED SPA-belysning från trygghandel.se. Små spabadslampor som funkar lika bra i duschen som ute i badet, ger ett lugnt ljus i olika färger och är otroligt prisvärda.
  • Sublight undervattensljus, finns till exempel hos diodhuset.se. Denna kraftfulla belysning är unik och mycket användbar. Där finns även startpaket för undervattensbelysning i olika häftiga färger som passar perfekt för nybörjaren.
  • På byggmax.se finns flytande LED-belysning i discovariant som piggar upp vilket poolparty som helst. Den flyter på ytan och lyser ner i olika färger mot vattnet.
  • Undervattenspotlights finns på flera olika ställen, glöm dock inte att kolla med tillverkaren att de passar sig för just spabad och läs instruktionerna noga.

Belysning runt omkring spabad

Minst lika viktigt som att belysa i badet är det att också belysa ovan vattenytan kring ditt spabad. Se till att belysa trappsteg, gång, träd och kanske även den närliggande altanen.

Tänk på att allt som kommer i nära kontakt med badande blöta personer eller regn ska vara tåligt mot vatten.

Om du inte vill koppla in el så kan batteridriven LED-belysning eller varför inte solljusdriven LED passa perfekt. Lycka till med din belysning till spabad!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -