Chokladbollar 4 goda recept

KATEGORI

Chokladbollar, en av våra självklara klassiker till fikat!

Här får du några olika recept, så du kan bjuda någon du tycker om på något gott och lättfixat till fikat.

Chokladbollar grundrecept

Chokladbollar

Ingredienser:

  • 3 dl havregryn
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe

Rulla bollarna i kokos, pärlsocker, strössel, hackad choklad, hackade nötter eller precis vad du själv tycker är gott!

 

Michaelas Raw-Food Chokladbollar gjorda på dadlar

chokladbollar

Ingredienser:

  • 1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 1 dl hackade mandlar, jag har tagit naturella cashewnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 dl kakao
  • 1 liten (1/2 dl) kopp espresso eller starkt kaffe
  • 1-2 nypor flingsalt
  •  Kokos att rulla i

Gör så här:

  1. Börja med att kärna ut dadlarna och släng bort kärnorna. Lägg dadlarna i en bunke.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa med en stavmixer, eller i en matberedare.
  3. Forma till runda bollar och rulla i kokosflingor
  4. Ställ in bollarna kallt innan servering.

 

Chokladbollar med jordgubbar

chokladbollar

Ingredienser:

  • 100 g mjukt smör
  • 1,5 dl socker
  • 3,5 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 msk kakao
  • 2 msk kalle espressokaffe
  • 15 st jordgubbar
  • kokosflingor

Gör så här:

Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker och kakao och tillsätt sist kallt kaffe. Forma chokladbollarna till små bollar och platta till dem. Lägg en jordgubbe i mitten och rulla ihop till en boll. Rulla i kokos eller pärlsocker. Förvara chokladbollarna i kyl.

Recept från Mitt kök

 

Helenas kolabollar med espressosmak

chokladbollar

Ingredienser 20 st:

  • 100 g smör, brynt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 3-3,5 dl havregryn
  • 4 msk kall espresso
  • 1 dl rostad kokos
  • 0,5 dl kakao

Så här gör du:

  1. Bryn smöret tills det börjar få bruna prickar i sig och det doftar som kola så där nötigt Låt smöret svalna.
  2. Nu blandar du alla andra ingredienser i en skål och och häller sedan i smöret. Ställ bunken i kylen 1 timma så att smöret stelnar.
  3. Efter en timma i kylen är det dags att rulla små bollar av smeten, storleken väljer du själv. Rulla dem sedan i kokos som med fördel rostas i en torr stekpanna eller i kakao.

 

Läs också:

Punschrulle – recept

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -