Ett gott och nyttigt alternativ till klassisk julskinka. Även perfekt för dig som inte äter fläskkött.
Ingredienser
1 st julskinka av kalkon
Griljering
1 st äggula(or)
3 msk senap
1 msk socker
1 dl ströbröd
Rödkål
0,5 st rödkål
1 st morot
100 gram fetaost
4 msk rostade solrosfrön
Valnötsvinegrette
3 msk valnötsolja
1 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
Så här gör du:
Finstrimla rödkålen med en osthyvel och riv moroten. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Blanda ner rödkål, morot och smulad fetaost. Strö över rostade solrosfrön.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp äggulan och blanda med senap och socker. Pensla kalkonen med senapssmeten och strö över ströbrödet. Griljera i ca 15 minuter eller tills griljeringen fått lite färg.