Recept på Kornotto med stekt svamp
Antal: 4 portioner
Ingredienser
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
4 1/2 dl svenska kvarngryn
2 dl vitt matlagningsvin
5 dl vatten
2 tsk salt
1 tsk vegetariskt buljongpulver
2 dl havrefraiche
1 tsk hackad färsk timjan
Svamp: 1 liter valfri svamp, gärna kantareller 1 msk rapsolja en nypa salt svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Kornotto:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja tills den blir glansig. Häll i kvarngrynen och
tillsätt vin, vatten, salt och buljong. Låt koka i ca 20 minuter, rör under tiden. När grynen är mjuka, blanda i havrefraiche och timjan. Rör kraftigt mot slutet för att få en krämigare konsistens.
Svamp:
Rensa och dela svampen i stora bitar. Fräs i rapsolja på hög värme tills de blir gyllenbruna. Salta och dra ett par varv på svartpepparkvarnen. Vänd ner den stekta svampen i kornotton precis före servering och repa rikligt med färsk timjan över.