- Annons -

Ett recept du bara MÅSTE prova! Kombinationen av saffran och vit choklad är helt enkelt fantastisk!

Portioner: 2 längder

Detta behöver du:

200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran (à 1/2 g)
1/2 tsk salt
2 dl socker
13 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör eller margarin
200 g vit choklad
1/2 dl socker
1 ägg eller pärlsocker till garnering
Så här gör du:

  1. 1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.
  2. 2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker.
  3. 3. Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
  4. 4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  5. 5. Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30×40 cm.
  6. 6. Bred ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik     samman degen två gånger till en längd.
  7. 7. Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. 8. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  9. 9. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
  10. Recept och bild: ica.se

- Annons -