Snökakor – recept av Camilla Hamid

KATEGORI

Vad passar väl bättre på vintern än snökakor? Dramatiskt snygga kakor med härlig smak. Konsistensen kan nästan också kallas dramatisk: mjuk, seg och spröd på samma gång.

Ingredienser – detta behöver du

  • 20 kakor
  • 100 g mörk choklad, 55 %
  • 60 g rumsvarmt smör
  • 1 dl ljust muscovadosocker (120 g)
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl (120 g)
  • ½ dl kakao (20 g)
  • 1 tsk bakpulver (5 g)
  • 1 tsk vaniljsocker (3 g)
  • 2 krm salt
  • lite drygt 1 msk mjölk (23 g)
  • Strösocker och florsocker att rulla i

Gör så här

  1. Smält chokladen.
  2. Blanda smör och muscovadosocker i en bunke. Vispa till en krämig smet med elvisp. Rör ner ägget och sedan chokladen.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Häll ner i smeten tillsammans med mjölken. Rör ihop till en kladdig deg och låt stå i kylen i minst 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  5. Dela degen i 20 lika stora bitar och rulla dem till bollar. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i florsocker. Bollarna ska bli vita och helt täcka degen.
  6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper, och platta till dem en aning på toppen för att få dem att börja spricka lite.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 12‒15 minuter. Låt kallna på plåten. Förvara i lufttät burk i kylen.

Smälta choklad

Grovhacka chokladen (om du inte använder chokladknappar) smält enligt nedan:

I vattenbad: Lägg chokladen i en värmetålig bunke och placerabunken över en kastrull med en liten mängd sjudande vatten på botten. Låt chokladen smälta och rör om då och då.

I micro: Lägg chokladen i en värmetålig skål och mikra i 30-sekunders intervaller på medeleffekt tills chokladen har smält. Rör om mellan intervallerna.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -