- Annons -

Virpi och Janne Magnusson Regionvinnare Sveriges Mysigaste Hem & Trädgård 2020 i Dalarna

Vår stora tävling, Sveriges Mysigaste Hem & Trädgård är avgjord för 2020. Vi har 23 regionvinnare och 3 nationella vinnare som har blivit utvalda av juryn. Vinnare i Dalarna är Virpi Magnusson som bor utanför lilla Söderbärke.

Fakta om familjen och boendet

Familjen: Namn: Virpi 54 år, Janne 59år, Simon 20år Magnusson, inga husdjur. Yrken:Virpi-lärare, Janne-industriararbetare ochSimon-arbetssökande Bor: på landet, utanför lilla Söderbärke Villa: 131m2, enplans vinkel.

Beskrivning av hemmet

Varför köpte ni det här huset?

Vi köpte tomten år 2009 när vårat förra hus började bli för stort, stora barnen började flytta hemifrån en efter en och vi funderade på om vi skulle köpa ett mindre hus eller flytta in i en lägenhet med minsta sonen. Samtidigt så hade man börjat exploatera ett område ca 1,5 mil hemifrån, precis intill den platsen som vi brukade kalla “våran plats”, dit vi brukade åka för att fiska , bada och grilla i enskildhet. Det var när mäklaren som kom hem till oss för värdering som ideen föddes att bygga nytt, han började prata om tomter som var till salu i Larssveden och vi frågade om tomt nr 13 fortfarande var ledig(närmast “våran plats”) och det var den, vi ringde banken och nu harvi bott intill “våran plats”i 9 år! Utsikten över sjön Barken är fortfarande lika vacker varje morgon när vi tittar ut och vi kan fortfarande inte riktigt fatta att vi bor såhär fint!

Vad är det mysigaste med ert hem?

Vårat hus är lagom stort för våran lilla familj och när man kommer in genom ytterdörren så ser man rakt igenom huset och över sjön! Vårat badrum som har både bubbelbad och bastu använder vi varje fredag, utom sommartid, för att varva ner efter arbetsveckan! Huset är avdelat så att våran son har en egen avdelning och ingång och vi behöver inte träffas hela tiden! Våran stora uteplats(110m2)med utsikt över sjön, använder vi flitigt sommartid där vi grillar och umgås med vänner!

Hur gjorde ni för att få det så mysigt?

Det är jag som har det stora inredningsintresset, min man har ingen talan, eller rättare sagt så vågar jag inte överlåta det åt honom, jag kommer ihåg hur det såg ut hemma hos honom innan vi flyttade ihop!😁 När vi flyttade in för 9år sedan bestämde jag mig för att börja om från noll med inredningen, jag gillar den lantliga stilen och det är nog det som utmärker vår inredning! Jag gillar basfärger som grå, vit och svart och någon accentfärg, just nu dimrosa i sovrummet och dimgrönt i kök och vardagsrum som har öppen planlösning, men jag är svag för plommonlila, och den färgen kan man se i gästrummet.

Berätta något valfritt om ert hem?

Jag kan få ideer som min man inte riktigt gillar, som tex när jag ville måla badrumstaket svart! Det tog lång tid innan han godkände, men det blev mörkgrått, inte svart, jag tycker det är supersnyggt, men min man tycker det är lite mörkt!

Vad tyckte ni om att vara med i tävlingen?

Jag tyckte att det var roligt och spännande att vara med i tävlingen och är glad över regionsvinsten!

Grattis Virpi och Janne Magnusson från oss på Villalivet och våra fantastiska partners!


 

Huvudpartners Sveriges Mysigaste Hem & Trädgård 2020

 

- Annons -