- Annons -

Här ger vi dig några enkla lösningar för förvaring av dina julprydnader som håller dem hela och fina till nästa jul!

Vi har alla varit med om det… Så är det dags att klä granen och sätta fram allt julpynt igen och då har en stor del av julgranskulorna gått sönder, ljusslingan är hoptrasslad, ängeln har tappat ena vingen och en del prydnader hittar du inte ens. Allt detta kan du undvika nästa jul genom att packa dem smart. Här är 8 tips på hur du kan göra!

 

TvättkorgFör det ömtåliga

Använd den stadiga korgen du fick i julklapp och lägg glitter, julkulor eller hela julkrubban däri. Dessa är mycket stadigare än en kartong eller flyttlåda och tål mer ute i garaget eller förrådet under året.

 

 

Förslutningsbara plastpåsarAnvänd förslutningsbara plastpåsar.

Packa platta föremål eller julgransprydnader invirade i bubbelplast i lufttäta påsar du kan försluta. Dessa förhindrar färgen från att blekna, avslagna kanter eller vindslukt.

 

 

Förvaring i äggkartongerSmå föremål

Packa in dina små kulor och föremål i lite papper och lägg dem i äggkartonger. Om du börjar spara i tid kommer du ha tillräckligt många i januari när det är dags att börja packa ihop julen.

 

 

DörrkransFörvara din dörrkrans hängande

Om du vill spara din krans till nästa år är ett bra förvaringsknep att lägga den i en stängd plastpåse som du hänger på en krok i garaget. På detta sätt får du den ur vägen och eftersom den hänger på väggen är det ingen risk att den blir trampad på eller att delar ramlar av.

 

Förvaring på rullarRulla på en rulle!

För att förhindra att din ljusslinga trasslar sig kan du snurra den runt en gammal plåtburk, kaffeburk eller hushållspappersrulle. Inne i burken kan du förvara de där extralamporna till slingan som alltid försvinner.

 

 

Förvaring vinlådaLagra din grannlåt som ett fint vin!

Förvara dina långsmala prydnader som tex. smågranar eller ljusstakar eller större ljus i en vinlåda. De olika facken förhindrar att de olika föremålen stöter i eller skaver varandra under förflyttning.

 

 

EtiketterMärk allt med etiketter!

Visst är det tråkigt och tidsödande att packa ihop hela julen i januari, men du kommer att tacka dig själv i december om du bara lägger ner lite mer jobb nu. Märk upp alla lådor och påsar med etiketter där du skriver precis vad som finns i och kanske även i vilken ordning du ska ta fram dem.

 

Trasig julkulaÄr allt helt och fungerar som det ska?

För att förhindra en tråkig upptäkt nästa jul, försäkra dig om att allt är helt och fungerande innan du packar ner det. Dels kan du ju ersätta det söndriga under januarirean och dels förhindrar du att det tar upp onödig förvaringsyta.

 

 

- Annons -