Fjärrkontroller

KATEGORI

Fjärrkontroller

Det finns många olika fjärrkontroller och kodlås att välja mellan om man har en automatisk garageport. Har du ett fabrikat på motorn måste kodlås och fjärrkontroller vara av samma varumärke. Många funktioner finns hos de flesta varumärkena har men vissa saker hittar du bara hos enstaka leverantörer.

Hörmann har satsat på design och tagit fram kontroller i alla färger från klargult till svart, ärtgrönt och en exklusiv träimitation.

Aperto/Sommer har istället en variant med ett skyddande lock över knapparna. Locket gör att du inte kommer åt det av misstag. Märket har en mycket uppskattad driftsäkerhet på fjärrkontrollerna.

Statuskontroll

Varianter med statuskontroll (möjlighet att fråga fjärrkontrollen om porten står öppen eller stängd) finns hos flera leverantörer däremot har vissa märken motorer som kan kopplas upp på hemmanätverket medan andra bara kommunicerar över Bluetooth.

Portöppnare i bilen

Portöppnare att sätta i bilens cigarretteluttag är bra för att slippa pyssla med nyckel under körning.

Kodlås

Kodlås kan vara smidigt av flera olika anledningar, det ger dig större frihet att ställa ut något i garaget som en granne kan komma och hämta eller låna. Väntar du en leverans kan det också vara smidigt att bara kunna ge koden till chauffören som då kan ställa av godset inne i garaget, säkert från både väder, vind och obehöriga.

Kodlåset gör det också lätt för hela familjen att nå garaget. Vanligtvis brukar barnen inte förses med egna fjärrkontroller då kan kodlåset underlätta.

Tryckknapp

Tryckknapp på portens insida, kanske mest användbart när garage och hus sitter samman. Då kan det vara smidigt att kunna öppna utan att släpa på en fjärrkontroll.

Appstyrning

Vill du själv kunna sitta på en strand i Karibien och öppna porten åt grannen eller trädgårdshjälpen är appstyrning av garageporten att föredra det finns flera olika appar med lite olika funktioner, var noga med att den appen du väljer passar för dina behov.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -